LEKCIJA O PROFESIONALIZMU

Pjevačica na INmusicu nastupila unatoč covidu, poručila na hrvatskom: ‘Oprostite, ako želite otići, razumijet ću!‘

Oduševljeni fanovi nisu joj ništa zamjerili već su je dočekali sa sveopćim oduševljenjem jer je održala lekciju o profesionalizmu

Nastup grupe Gossip na drugom danu INmusic festivala

 Vanesa Pandzic/Cropix

Američki indie rock trio Gossip predvođen pjevačicom Beth Ditto premijerno je nastupio na zagrebačkom INmusic festivalu, a o tom se nastupu i dalje priča.

Naime, Ditto se pred sam nastup razboljela, bila je pozitivna na covid, ali je unatoč lošem zdravstvenom stanju odlučila nastupiti jer nije željela razočarati svoje obožavatelje. "Ako želite otići s koncerta, razumijet ću", poručila je publici na INmusicu i na hrvatskom jeziku neprestano ponavljala "Oprosti, oprosti, oprosti."

image

Nastup grupe Gossip

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Nastup grupe Gossip

Vanesa Pandzic/Cropix

A oduševljeni fanovi ne da joj nisu ništa zamjerili već su je dočekali sa sveopćim oduševljenjem i poručili da je održala lekciju o profesionalizmu. Među okupljenima bila je i domaća glazbenica Ida Prester, koja je svoje dojmove podijelila i na Facebooku.

image

Nastup grupe Gossip na drugom danu INmusic festivala

Vanesa Pandzic/Cropix

"Kakva lekcija o profesionalizmu - drama u četiri čina. Beth Ditto, pjevačica benda Gossip, izašla je sinoć na pozornicu INmusica ozbiljno bolesna, s temperaturom i bez glasa. 90 posto frontmena bi bez razmišljanja sve otkazalo. I to je skroz legitimno. Realno, pola tonova nije mogla otpjevati i koncert je s tehničke strane bio kaos. Ali Beth se zainatila. ‘Ljudi su putovali radi mene, show must go on.‘ I bio je show. Sve nas je pomela njena energija, volja i ogromno poštovanje prema publici. Skakala je, plesala bosa na kiši, a za kulminaciju je izvukla našeg Filipa na stage. Kako je pogodila kog treba! Dakle, spektakl. Fenomenalan provod i ludo inspirativna žena. Pravi punk! Ozdravi nam i da se vidimo brzo opet na 100%", poručila je Prester na Facebooku.

Podsjetimo, glazba koju Gossip svira može se opisati kao kombinacija post punka, indie rocka te dance rocka. Najuspješniji album, ‘Music for Men‘ iz 2009., prodan im je u preko milijun primjeraka te je bendu donio prestižne nagrade i nominacije. No, unatoč velikom uspjehu, Gossip se 2016. razišao, ali su onda u studenom 2023. ipak objavili novi singl ‘Crazy Again‘ i najavili povratnički album ‘Real Power‘, koji pripremaju za ovu godinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. kolovoz 2024 19:49