IZNENADIO JE SVE

Pljušte reakcije slavnih na Bidenovo povlačenje: ‘Hvala što ste vratili dostojanstvo nakon godina laži i kriminala‘

Američki predsjednik je objavio da odustaje od predsjedničke utrke, nakon čega je dao podršku Kamali Harris kao kandidatkinji

Joe Biden i Kamala Harris

 Mandel Ngan/Afp

Američki predsjednik Joe Biden odustao je od predsjedničke utrke, a potom je svoju potporu dao potpredsjednici Kamali Harris kao kandidatkinji. Brojni su predsjedniku zahvalili na njegovoj službi te poslali podršku Kamali kao kandidatkinji Demokratske stranke. Među njima su bile i slavne zvijezde poput Cardi B, Jamie Lee Curtis, Johna Legenda, Eve Longorie, Demi Lovato, Barbre Streisand i brojnih drugih.

Reperica Cardi B je ranije na društvenim mrežama izjavila kako bi Kamala Harris bila najbolji kandidat za predsjednika SAD-a, a sad se nadovezala na prijašnju izjavu. "‘Ajmo! Rekla sam vam da Kamala mora biti kandidatkinja 2024. Prestanite se igrati sa mnom!", poručila je reperica.

Slavna pjevačica Barbra Streisand imala je samo riječi hvale za Joea Bidena. "Joe Biden će ući u povijest kao čovjek koji je ostvario značajna postignuća u svojem četverogodišnjem mandatu. Trebali bismo biti zahvalni za očuvanje naše demokracije", napisala je.

Pjevač John Legend zahvalio se Bidenu te se u svojoj objavi dotaknuo najvećih postignuća koje je predsjednik ostvario tijekom mandata.

"On nam je pomogao da imamo najsnažniji oporavak od pandemije od bilo koje nacije na svijetu, uložio je u naše infrastrukture i napravio je daleko najveće ulaganje u borbu protiv klimatskih promjena koje je naša država ikad vidjela. Brojnima je olakšao dugove za fakultet. Nezaposlenost, inflacija i kriminal su se drastično smanjili u odnosu na njihove vrhunce koji su bili uzrokovani pandemijom", poručio je Legend pa rekao kako će podržati Kamalu u njenoj kampanji.

"Svim srcem podržavam Joea Bidena i njegovu odluku da odstupi i bezrezervno podrži Kamalu Harris. Njoj se vjeruje i ona je žestoka zagovornica ženskih prava i prava ljudi različitih rasa. Njezina poruka je poruka nade i jedinstva za Ameriku u vrijeme njezine velike nacionalne podjele", napisala je glumica Jamie Lee Curtis u jednoj objavi, a onda se zahvalila Bidenu na njegovoj službi.

Pjevačica i glumica Demi Lovato na Instagramu je podijelila fotografiju koju je objavio predsjednik Biden i napisala: "Učinimo to!"

Američka glumica Eva Longoria je podijelila fotografiju s Kamalom te se u opisu zahvalila Bidenu i poručila kako vjeruje u Harris i njezinu kandidaturu.

"Zahvalna sam predsjedniku Joe Bidenu na godinama službe i pohvaljujem njegovu hrabru odluku da preda baklju novom kandidatu u ime demokracije i nesebičnog vodstva. Vjerujem u Kamalu Harris i vjerujem u naš kolektivni trud da organiziramo i pobijedimo ovo!", napisala je na X-u.

Glumac Mark Hamill, glumac iz "Ratova zvijezda", također se oglasio oko Bidenove odluke.

"Joe Biden ima postignuća koje nijedan predsjednik u našem životu nije imao. Vratio je poštovanje, dostojanstvo i integritet u ured nakon četiri godine laži, kriminala, skandala i kaosa. Hvala vam na vašoj službi, gospodine predsjedniče. Naša je dužnost kao domoljubnih Amerikanaca da izaberemo demokrata koji će poštovati i unaprijediti vaše nasljedstvo", poručio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 10:56