TAJNA USPJEHA

Poznata pjevačica otkrila zbog čega joj se kilogrami tope kao ludi: ‘Uopće se ne radi o Ozempicu, ovo je moja tajna‘

Pjevačica je pokazala što jede i pije i još jednom demantirala da je za njezinu sve vitkiju liniju zaslužan lijek za mršavljenje

Lizzo

 Lizzo/planet/profimedia/Lizzo/planet/profimedia

Reperica i pjevačica Lizzo (36) na društvenim je mrežama otkrila kako je odbacila veganstvo te je sada "svejed s prehranom bogatom bjelančevinama". Sve o svojem novom pristupu prehrani objasnila je fanovima na Instagramu u videu u kojem detaljno opisuje što i zašto jede sada kada je dodala namirnice životinjskog porijekla u svoj tanjur.

Na snimanje videa vjerojatno ju je potaknula želja da još jednom opovrgne priče kako se njezin gubitak kilograma može pripisati nekom lijeku tipa superpopularnog Ozempica. Naime, prije mjesec dana na Instagramu je rekla kako joj je dosta priča o uzimanju lijeka za mršavljenje posebno nakon njezinih pet mjeseci intenzivnog vježbanja i smanjenog unosa kalorija.

U videu, Lizzo je pratitelje provela kroz svoj dan. Na njezinom jelovniku najprije se našla čaša vode s limunom, a zatim je slijedio tanjur miješanog voća, grožđa i ananasa, te košarice od šunke i bjelanjaka i popečci od cvjetače.

Zatim je pokazala čašu vode s bamijom, napitka koji se dobiva namakanjem plodova bamije preko noći - ujutro se voda procijedi i sirupasti napitak pije se natašte. Napitak od bamije, poznate po zdravstvenim benefitima je u posljednje vrijeme sve popularniji među dijetalcima. Tvrde da osigurava važna topiva i netopiva vlakna i antioksidanse koji su bitni u kontroli razina glukoze u krvi te tako pomaže u mršavljenju.

Za ručak je reperica pojela wrap od listova zelene salate s pilećim krilcima u buffalo stilu začinjen s kako je rekla "mnogo senfa". Uz to je pila ledeni čaj od breskve.

Svoj sljedeći obrok pojela je na terasi. Bila su to pileća prsa s grilla, a za prilog je odabrala mrkvu i šparoge.

Pratiteljima je objasnila što i zašto radi.

image

Pjevačica tvrdi da je za novu liniju zaslužno vježbanje i zdrava prehrana

Planet Photos/planet/profimedia/Planet Photos/planet/profimedia

"Moj povratak bjelančevinama dolazi iz Japana", rekla je i dodala kako se tijekom puta u tu zemlju osjećala fantastično nakon što je jela svježi sushi i "pahuljasta" jaja i dodala, "Zaprepastila sam se koliko se dobro moje tijelo osjećalo sljedećeg dana".

Rekla je i kako joj je ponovno uzimanje bjelančevina životinjskog porijekla pomoglo da ima više energije i gubi na kilaži, ali joj je lakše i nositi se s "mentalnom zamagljenjem" od kojeg je patila.

Iako je veganstvo sada iza nje, kazala je kako još uvijek smatra da je ono najzdraviji način prehrane. Dodala je kako teži tome da jednoga dana bude ponovno veganka i to na sirovoj alkalnoj prehrani.

Video je zaključila izjavom da nikoga neće osuđivati zbog onoga što jede, bio on vegan na sirovoj hrani ili mesojed.

Njezine su riječi, očekivano, naljutile neke pratitelje kojima se nije svidjelo što se odrekla veganstva, a zamjerili su joj i da nije iskrena kada se naziva "osobom koja je dodala bjelančevine prehrani".

"Već imaš proteine u svojoj veganskoj prehrani, draga. Sada si samo dodala mrtve životinje. To je prava riječ. Xoxo", napisala je jedna ljutita pratiteljica.

Druga je dodala: "Veganstvo nije dijeta", misleći vjerojatno na dijetu za gubljenje kilograma, dok je treća jednostavno začuđena kako Lizzo može prijeći preko okrutnosti prema životinjama.

Jedan pratitelj optužio je Lizzo da u stvari nikad i nije bila veganka i nikad nije striktno pratila prehranu na bazi biljaka.

image

Pjevačica snimljena u rujnu 2023. godine

The Hollywood Jr/backgrid/backgrid Usa/profimedia/The Hollywood Jr/backgrid/backgrid Usa/profimedia

Reperica već tjednima pokazuje što čini da bi postigla zdraviju težinu. Nikad se nije sramila pokazati tijelo, pa to radi i sada - odjevena samo u donje rublje. Najviše je ljute oni koji ne žele prihvatiti činjenicu da je njezino mršavljenje rezultat isključivo smanjenog unosa kalorija, pažljivijeg izbora namirnica i redovitog vježbanja.

Inače, dobitnica Grammyja je krajem ožujka ove godine objavila da se povlači iz glazbene industrije.

- Sve što želim je stvarati glazbu i usrećiti ljude te pomoći da svijet bude malo bolji, no počinjem osjećati da me svijet ne želi - napisala je tada u objavi na Instagramu i dodala kako se stalno bori protiv laži o njezinom izgledu i njenim djelima.

No, vrlo brzo jer u videu na društvenim mrežama objasnila je što misli pod "povlačenjem".

"Snimila sam ovaj video jer moram razjasniti kada kažem ‘odustajem‘, mislim na to da sam prestala pridavati bilo kakvu pozornost negativnoj energiji. Ono od čega neću odustati je radost u životu, a to je stvaranje glazbe i povezivanje s ljudima. I znam da nisam sama. Ni na koji način, ja nisam jedina osoba koja doživljava tu negativu koja je glasnija od pozitive. Ako barem jednoj osobi mogu pružiti inspiraciju ili motivaciju da se zauzme za sebe i kažu da odustaju od negativnih ljudi, od pobjede negativnih komentara, onda sam napravila više nego što sam se nadala da ću napraviti. Nastavit ću ići dalje i biti svoja", napisala je Lizzo.

image

Lizzo je vidno smršavjela

Wavypeter/backgrid/backgrid Usa/profimedia/Wavypeter/backgrid/backgrid Usa/profimedia

Njezine izjave i priče o povlačenju je zasigurno su posljedica skandala koji je šokirao svijet jer je Lizzo, pravim imenom Melissa Viviane Jefferson, poznata po svom zagovaranju tjelesne pozitivnosti i inkluzivnosti u svojoj glazbi te svojem reality showu Watch Out For The Big Grrrls.

U kolovozu 2023. godine, nju i njezinu producentsku tvrtku Big Grrrl Big Touring, Inc (BGBT) tužile su tri bivše plesačice, Arianna Davis, Crystal Williams i Noelle Rodriguez. Tvrdile su da su bile izložene seksualnom, vjerskom i rasnom uznemiravanju, diskriminaciji zbog invaliditeta, napadima i nezakonitom oduzimanju slobode. Sud nije prihvatio zahtjev njezina odvjetničkog tima za odbacivanje optužnice. No, proces trenutno stoji i nije poznato kada će biti nastavljen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. listopad 2024 15:07