DOŠLO DO PREOKRETA!

Prekinuli istragu protiv Nizozemca diskvalificiranog na Eurosongu: ‘Nema dovoljno dokaza‘

Joost je trebao otpjevati svoj hit ‘Europapa‘ u finalu, ali su ga kratko prije finala izbacili zbog navodnog napada na snimateljicu

Joost Klein 

 Ida Marie Odgaard/Afp

Nizozemski glazbenik Joost Klein bio je diskvalificiran s ovogodišnjeg Eurosonga nakon što je navodno napao ženu iz produkcije. Ubrzo je otvorena istraga incidenta, koja je sad, kako piše nizozemski AD, prekinuta jer nema dovoljno dokaza.

Razlog zbog kojeg su prekinuli istragu je to što se ne može dokazati da su njegove akcije dovele do "ozbiljnog straha" ili da je uopće imao tu namjeru, kako je rekao tužitelj Fredrik Jonsson.

image

Joost Klein

Jessica Gow/afp/profimedia/Jessica Gow/afp/profimedia

Istražitelj slučaja je došao do zaključka da je, iako je Joost nasilno maknuo ženinu kameru, tijek događaja bio prebrz i svjedoci su incident različito doživjeli.

Klein je trebao predstavljati Nizozemsku s pjesmom "Europapa" i predviđali su mu dobar plasman u finalu. Međutim, nakon finala je navodno prijetio i napao snimateljicu koja ga je snimala protiv njegove volje. Ranije tog tjedna se također sukobio s njom. Nakon njegove diskvalifikacije se oglasio komentator Eurosonga i član izborne komisije Cornald Maas koji se nije složio s odlukom EBU-a. "Je*eš EBU", rekao je tada, a sad se ponovno oglasio. "Kao što sam već rekao, bez obzira na to što neće biti kaznenog progona, EBU-ova odluka o diskvalifikaciji je bila, posebno u to vrijeme, neproporcionalna", rekao je pa dodao da je "sad red na EBU-u".

image

Joost Klein

Tobias Schwarz/Afp

Iako su ga diskvalificirali s natjecanja, Joost je postigao ogroman uspjeh, možda i najveći od svih ovogodišnjih natjecatelja. Njegov hit "Europapa" broji 47 milijuna pregleda na YouTube, a od završetka natjecanja je objavio i nekoliko novih pjesama koje su sve poslušane nekoliko milijuna puta. Osim toga je surađivao i s Kaarijom, predstavnikom Finske na Eurosongu 2023. koji je, prema brojnima, zaslužio pobjedu na natjecanju.

image

Joost Klein

Tt News Agency/alamy/alamy/profimedia/Tt News Agency/alamy/alamy/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 12:47