TUŽNA VIJEST

Preminula je Shannen Doherty (53), popularna Brenda iz Beverly Hillsa: ‘Izgubila je bitku s rakom‘

Shannen se proslavila ulogom u hit seriji koja je mnogima obilježila mladost, a vijest je potvrdila njezina publicistica

Shannen Doherty

 Neilson Barnard/Getty Images/Profimedia/

U 54. godini je preminula glumica Shannen Doherty, poznata po ulozi u seriji "Beverly Hills, 90210".

"Teška srca potvrđujem smrt glumice Shannen Doherty. U subotu, 13. srpnja, izgubila je bitku s rakom nakon mnogo godina borbe s bolešću. Odana kći, sestra, teta i prijateljica bila je okružena svojim najmilijima, kao i svojim psom Bowiejem. Obitelj moli za privatnost u ovom trenutku kako bi mogli tugovati u miru", potvrdila je njezina publicistica Leslie Sloane za People magazin.

image

Jason Priestley i Shannen Doherty kao Brandon i Brenda u kultnoj teen seriji

Spelling Television - 90210 Productions - Album/album/profimedia/Spelling Television - 90210 Productions - Album/album/profimedia

Doherty je bila poznata po nizu uloga, između ostalog u ‘Štakorima iz trgovačkog centra‘ i seriji ‘Charmed‘.

image

Devedesetih su bili najpopularniji glumci na planeti: Brian Austin Green, Gabrielle Carteris, Ian Ziering, Jason Priestley, Jennie Garth, Luke Perry, Shannen Doherty i Tori Spelling

Spelling Television - 90210 Productions - Album/album/profimedia/Spelling Television - 90210 Productions - Album/album/profimedia

Proslavila kasnih 90-ih godina nakon što je dobila ulogu Brende Walsh u seriji "Beverly Hills, 90210". Njezin je lik bio jedan od najupečatljivijih, a romansa koju je njezin lik imao s likom Dylana (Luke Perry) je izazvala brojne kontroverze u prvim sezonama serije. Serija je brzo postala ogroman hit, a Shannen je u njoj glumila u 111 epizoda. Seriju je napustila na kraju četvrte sezone, a razlog je bila svađa s kolegama.

Doherty se 2008. godine vratila u "reboot" hit serije i glumila u jednoj sezoni, a potom je glumila i u verziji serije iz 2019. godine, "BH90210".

Nakon što je napustila "Beverly Hills", Doherty je dobila ulogu u seriji "Charmed", čija se radnja vrtjela oko tri sestre koje otkrivaju da su vještice te zajedno moraju pobijediti zlo. Ona je imala ulogu najstarije sestre Prue Halliwell. Shannen je čak režirala tri epizode serije, a istu je napustila na kraju treće sezone.

Njezina je karijera započela kad je imala samo 10 godina, kad je dobila ulogu u seriji "Father Murphy". Godinu dana nakon se pojavila u seriji "Little House on the Prairie". Potom je dobila ulogu u "Our House". Osim u serijama, Shannen je glumila i u filmovima kao što su "Heathers", "Girls Just Want to Have Fun", "Mallrats" i drugima.

image
Milla Cochran/instar Images/profimedia/Milla Cochran/instar Images/profimedia
image
Nj/backgrid Uk/profimedia/Nj/backgrid Uk/profimedia
image

Sarah Michelle Gellar i Shannen Doherty

Nj/backgrid Uk/profimedia/Nj/backgrid Uk/profimedia

Shannen je 2006. godine režirala reality emisiju "Breaking Up With Shannen Doherty" u kojoj je pomagala ljudima koji su htjeli prekinuti s partnerima, a nisu znali kako to učiniti.

Iza nje su dva propala braka, s Ashleyjem Hamiltonom i Rickom Salomonom, koji su potrajali po godinu dana.

Treći brak s Kurtom Iswarienkom iz 2011. je također propao jer je Doherty lani u travnju objavila da traži razvod od njega. Do kraja godine završili su proces rastave, međutim prije mjesec dana otkriveno je da se Doherty žalila sudu da Iswarienko namjerno odugovlači s potpisivanjem kako bi izbjegao plaćanje tzv ‘supružničke potpore‘.

Glumici je 2015. godine dijagnosticiran rak dojke, a 2017. godine je rekla da je u remisiji. Međutim, 2019. godine se rak vratio i proširio, a prošle je godine otkrila da je išla na radijaciju za rak koji se proširio na mozak.

Ove godine u travnju šokirala je svijet objavivši da se sprema za smrt.

- Prioritet mi je majka, znam da će joj biti teško ako umrem prije nje. Želim joj olakšati neke stvari, da ju dočeka hrpa stvari kojima će se morati baviti, objavila je te dodala da joj to pomaže da "iza sebe ostavi čišću i lakšu tranziciju za obitelj".

image

Shannen Doherty u kultnom filmu ‘Štakori iz trgovačkog centra‘

Ifa Film/united Archives/profimedia/Ifa Film/united Archives/profimedia
image

S Alyssom Milano i Holly Marie Combs glumila je u hit seriji ‘Charmed‘

The Wb Television Network - Album/album/profimedia/The Wb Television Network - Album/album/profimedia
image

Shannen Doherty i Chanelle Peloso u filmu ‘No one would tell‘ iz 2018.


Capital Pictures/film Stills/profimedia/Capital Pictures/film Stills/profimedia
image

Shannen Doherty kao Brenda i Jennie Garth kao Kelly u remakeu "90210" snimljenom 2008. godine

Michael Desmond/the Cw Network/pacific Coast News/profimedia/Michael Desmond/the Cw Network/pacific Coast News/profimedia

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. kolovoz 2024 20:51