ODLAZAK GLAZBENIKA

Preminuo je Bora Čorba (71)

Posljednje dane života proveo je u bolnici u Ljubljani jer mu se zdravstveno stanje pogoršalo

Bora Čorba

 Antonio Ahel/ATAImages/Profimedia

Bora Đorđević, poznati roker Bora Čorba, preminuo je u 71. godini, prenosi Blic.

Posljednje dane života proveo je u bolnici u Ljubljani jer mu se zdravstveno stanje pogoršalo. Njegov menadžer rekao je za srpski Blic da je zadržan u bolnici zbog jake upale pluća, a zbog toga su mu bili i otkazani nastupi s Ribljom Čorbom.

"Poštovani prijatelji, s tugom i žalošću obavještavamo vas da nas je napustio naš prijatelj i brat, Borisav Bora Đorđević. Počivaj u miru, dragi naš Boki. Borisav Bora Đorđević, 01.11.1952. - 04.09.2024.", napisala je grupa na službenom Facebook profilu.

Od njega se oprostio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Otišao je velikan, otišao je naš Bora. Zadužio nas je, svojom pjesmom i ogromnom ljubavlju prema Srbiji. Neka mu je vječna slava i Bog da mu dušu prosti. Svanulo je iznad crkve Svetog Marka, i tako će biti i u desetljećima koja dolaze", napisao je Vučić na društvenim mrežama.

Bora Čorba rođen je u Čačku 1952., a bio je glavni vokal i tekstopisac popularne grupe Riblja Čorba, koja je osnovana 1978. Bio je jedan od najpoznatijih glazbenika srpske i jugoslavenske rock scene, a bio je član raznih pop i rock grupa tijekom 1970-ih - Zajedno, Suncokret i Rani Mraz (zajedno s Đorđem Balaševićem).

Iza sebe ima tri braka. S Draganom Đorđević ima sina Borisa, a s njima je živjela i Tamara, Draganina kći iz prethodnog braka. S njom se razveo 2007., a drugi brak uslijedio je s 26 godina mlađom Aleksandrom 2009. I s njom se razveo nakon četiri godine braka. Posljednjih godina bio je u sretnom braku s Dubravkom, s kojom je živio u Ljubljani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 10:27