TAJNA STARA 28 GODINA

Progovorila žena koja je vodila istragu ubojstva Tupaca: ‘Diddy je upleten. Jeste li primijetili dva ključna detalja?‘

Sheryl McCollum bila je zadužena za mjesto zločina prilikom ubojstva Tupaca Shakura, smatra da zna tko je sve naručio

P. Diddy, Tupac Shakur

 Image Press Agency/Nurphoto/-/Everett/Profimedia

Reper Tupac Shakur ubijen je 1996. godine u pucnjavi, a uz nju se sada sve glasnije povezuje i Sean Diddy Combs, koji je nedavno uhićen i kojeg se tereti za reketarenje, trgovinu ljudima i druga kriminalna djela. Istražiteljica mjesta zločina u slučaju Tupacove smrti, Sheryl McCollum, rekla je kako vjeruje da je Diddy povezan s reperovim ubojstvom, ali i s prethodnom pucnjavom u kojoj je Shakur ozlijeđen 1994. godine.

image

Tupac Shakur

Columbia Pictures - Album/Album/Profimedia

"Cijela je stvar za mene započela 1994., prvi put kad je Tupac bio propucan", rekla je ona za NewsNation. Tupac je naime ranjen tijekom navodnog pokušaja pljačke u studiju Quad u New Yorku. U trenutku pucnjave u studiju je bio i Diddy s još 40 ljudi. "Ne morate upucati nekog pet puta kako biste mu uzeli nakit i novac (aludira na ranjavanje TUpaca nap. a.). A Sean Combs i njegova pratnja od 40 ljudi? Neozlijeđeni. Neugroženi", ispričala je ona pa dodala:

"Kako ima smisla da je jedna osoba bila opljačkana, ali ne i ostalih 40? Tko bi od njih imao više novca i nakita? Pa njih 40", smatra Sheryl.

image

Sean ‘Diddy‘ Combs

Image Press Agency/Nurphoto Via Afp

Nakon pucnjave koja se dogodila 1994. godine je Shakur otvoreno optužio Biggieja Smallsa, poznatog i kao Notorious B.I.G., njegovu diskografsku kući Big Records te osnivača iste, P. Diddyja te rekao kako su oni imali ulogu u incidentu. Smatrao je da su bili uključeni u pucnjavu zbog toga što su bili u potpunosti ravnodušni kad je "krvav ušetao u studio".

"Nitko mi nije prišao. Primijetio sam da me nitko nije pogledao. Puffy je stajao iza. Poznavao sam Puffyja. Znao je koliko sam stvari napravio za Biggieja prije nego je postao poznat", rekao je Tupac 1995. godine.

image

Tupac Shakur

Mediapunch/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Dvije godine nakon prve pucnjave je Tupac ponovno upucan dok je sjedio u automobilu. "Oba puta kad je Tupac bio upucan, bio je zatočen u nečemu. Bio je zatočen u liftu, a onda je bio zatočen u autu. Nije imao nigdje za pobjeći. U obje scene, ironično, nije bilo video snimaka. Meni ovo pokazuje da je netko njemu blizak zao gdje se nalazio taj dan, to vrijeme i tu lokaciju. To, za mene, prilično smanjuje vašu grupu sumnjivaca. Samo mali broj ljudi bi mogao znati gdje je on bio ta dva dana", ispričala je istražiteljica.

Combs i Biggie su tada negirali poveznicu s obje pucnjave. Biggie je ubijen godinu dana nakon Tupaca.

image

Sean ‘Diddy‘ Combs

Image Press Agency/Nurphoto Via Afp

Inače, Tupacova obitelj je nedavno angažirala odvjetnika Alexa Spiru kako bi istražio poveznicu između Diddyja i ubojstva repera. Sve se dogodilo nakon što je čovjek osuđen zbog Tupacovog ubojstva, Duane "Keefe D" Davis, rekao da je Combs platio milijun dolara za njegovo ubojstvo.

Diddy se trenutno nalazi u detencijskom centru u Brooklynu u New Yorku, a prijeti mu doživotna kazna zatvora, ako bude osuđen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 20:36