SKANDALU NEMA KRAJA

Protiv Diddyja podigli pet novih tužbi, u fokusu većine njih su njegove zabave na kojima je drogirao i napastovao žrtve

Ozloglašeni reper se već više od mjesec dana nalazi u privoru, a protiv njega stižu i nove optužbe

Sean ‘Diddy‘ Combs

 Image Press Agency/Alamy/Alamy/Profimedia

Reper Sean Diddy Combs uhićen je 17. rujna te se trenutno nalazi u pritvoru u New Yorku. Tereti ga se za reketarenje, trgovinu ljudima u svrhu seksualne eksploatacije te kriminalna djela vezana uz prostituciju. Osim toga se suočava i s teškim optužbama za seksualno zlostavljanje i silovanje. Prvu takvu optužbu je protiv njega podigla njegova bivša djevojka Cassie Ventura, a ovih je dana protiv njega podignuto još pet optužbi za isto.

image

Sean ‘Diddy‘ Combs i Cassie Ventura

Chris Delmas/Afp

Kako prenosi NBC News, odvjetnik Tony Buzbee je u nedjelju podnio još pet novih građanskih tužbi protiv repera, a tužitelji nisu imenovani. U tužbama se navodi da je Combs seksualno zlostavljao i silovao tužitelje u odvojenim incidentima od 2000. do 2022. godine. Dva tužitelja su muškarci, a tri su žene, od kojih jedna tvrdi da je imala 13 godina kad ju je Diddy silovao.

Osim toga su ga optužili za drogiranje jednog od muškaraca te tri žene.

Buzbee je za medij rekao da planira podnijeti sveukupno sedam tužbi. "Dopustit ćemo da navodi iz ovih tužbi pričaju sami za sebe i radit ćemo na tome da se pravda zadovolji. Očekujemo da ćemo dizati tužbe na tjednoj bazi gdje ćemo imenovati Combsa i druge okrivljenike dok nastavljamo skupljati dokaze i pripremati tužbe", rekao je odvjetnik.

image

Sean ‘Diddy‘ Combs

Angela Weiss/Afp

Odvjetnik je u prošli ponedjeljak podnio još šest tužbi protiv repera, a Combsov odvjetnik je sve negirao.

"Gospodin Combs i njegov pravni tim imaju puno povjerenje u činjenice, svoju pravnu obranu i integritet sudskog procesa. Na suđenju će se doznati istina da gospodin Combs nikad nije nikog seksualno zlostavljao - odraslu ili maloljetnu osobu, muškarca ili ženu", rekli su oni.

Inače, reperu su tri puta odbili jamčevinu tako da će svoje suđenje dočekati u pritvoru. Njegovo je suđenje zakazano za 5. svibnja 2025. godine. Federalni tužitelji su na ročištu ranije ovog mjeseca rekli da istražuju više od 90 uređaja koji pripadaju Combsu, a koju su zaplijenjeni s njegovih imanja u pretresu koji se dogodio ranije ove godine.

image

Sean ‘Diddy‘ Combs

Angela Weiss/Afp

Reper je već neko vrijeme u centru pozornosti, a u fokusu većine optužbi protiv njega su njegove raskošne zabave. Na iste su bile pozvane neke od najvećih svjetskih zvijezda, uključujući Justina Biebera, Mariah Carey, Paris Hilton, Jennifer Lopez, Ushera, Ashtona Kutchera i druge. Neke su zvijezde na njegovim događanjima čak predstavljale i svoje nove pjesme, među njima Jay-Z i Beyonce.

"Kad vam je Diddy namignuo i rekao da dođete u VIP sekciju, znali ste da ćete se dobro provesti", rekao je za BBC News Rob Shuter, bivši Diddyjev publicist koji je radio za njega na vrhuncu njegove karijere. Ipak, njegovim je zabavama došao kraj nakon uhićenja, a čini se kako svoje slavne prijatelje Diddy neće ugostiti neko duže vrijeme. Unatoč tomu što je negirao sve optužbe, svakodnevno se pojavi nekoliko novih, a navodno postoji više od 100 navodnih žrtava koje tvrde da ih je reper seksualno zlostavljao.

image

Sean ‘Diddy‘ Combs, Usher i DJ Khaled

Jerritt Clark/Getty Images/Profimedia

Rob Shuter je za Diddyja radio od 2002. do 2004. godine. Kako kaže, kad je počeo raditi za Diddyja, reper je htio promijeniti svoj imidž i unaprijediti svoju karijeru. Zbog toga je krenuo organizirati raskošne zabave na koje je pozivao elitu iz glazbene i filmske industrije, a najveći je razlog bio taj da ostane u centru pozornosti. Rob je dodao i da je Diddy bio opsjednut moći i dubokom željom da ostane slavan. Diddy je zato obožavao kad bi ga drugi fotografirali i na taj način pokazali njegov stil života.

Shuter je progovorio i o Diddyjevoj fascinaciji s britanskom kraljevskom obitelji. Kako kaže, Diddy mu je više od 10 puta rekao da nazove prinčeve Williama i Harryja i da ih pozove na njegovu zabavu, što su njih dvojica odbili. Reper je navodno su svom stanu u New Yorku držao uramljene fotografije prinčeva. "Za sebe je mislio da je kralj tako da ima smisla da je htio imati dva princa u svojoj pratnji", rekao je Rob.

image

Sean ‘Diddy‘ Combs

Vanessa Carvalho/Brazil Photo Press Via Afp

Diddy je poznat i po svojim bijelim zabavama, koje su imale svoju mračnu stranu. Njegovi su susjedi s Beverly Hillsa često morali zvati policiju zbog istih, a za BBC su otkrili čemu su sve svjedočili te rekli kako im je bilo "dosta toga". "Šest ili sedam godina su to bile samo zabave, zabave i zabave", rekla je jedna susjeda te dodala da je vidjela brojne žene koje su izlazile s njegovog imanja te sjedale po ulici jer nisu znale gdje se nalaze.

Diddyjeva vila na Beverly Hillsu je bila jedna od brojnih imanja na kojima je od 1998. do 2009. godine organizirao svoju godišnju bijelu zabavu. S istim je zabavama započeo u Hamptonsu, a iako su se iste smatrale zabavama godine, u pozadini se krilo nešto potpuno drugačije, mračnije i zlokobnije, kako je pisalo u jednoj od novijih tužbi.

image

Sean ‘Diddy‘ Combs i gola žena s koje su posluživali hranu

Profimedia/

Prošli je tjedan protiv repera podigao tužbu jedan muškarac koji je u vrijeme susreta s Diddyjem imao 16 godina. Opisao je koliko je bio uzbuđen što je bio pozvan na prvu reperovu bijelu zabavu 1998. godine. U njegovoj je vili vidio brojne slavne zvijezde te je u tome vidio šansu da i sam uspije u glazbenoj industriji. Na putu do kupaonice je sreo repera te su započeli razgovor. Tada su se premjestili u privatnije područje gdje mu je Combs rekao da ima "savršen izgled", a da on može od svakoga napraviti zvijezdu. Međutim, situacija se ubrzo preokrenula, a reper mu je rekao da spusti svoje hlače. Tada ga je neprimjereno dodirivao, a sve je opisao kao "obred prijelaza" te jedan dio puta prema slavi.

Osim ove tužbe, još se barem dvije nove fokusiraju na reperove zabave. Bivša zvijezda filmova za odrasle, Adria English, je rekla kako je radila na nekoliko bijelih zabava, što je dovelo do toga da postane dio Diddyjeve trgovine ljudima. U još jednoj tužbi koju je podnio nepoznat muškarac se navodi da ga je Combs silovao tijekom bijele zabave 2006. godine.

image

P. Diddyjeva zabava

Globe Photos/Zuma Press/Profimedia

Ono čemu Rob Shuter nikada nije svjedočio su takozvane "freak-offs" zabave, na kojima je reper navodno drogirao i seksualno zlostavljao svoje žrtve. Te su "zabave" nekad znale trajati danima, a žrtve bi se nakon njih dugo vremena oporavljale. Sve što se događalo tamo je Diddy i snimao, a na istim su snimkama navodno prikazane i neke slavne osobe.

"Vidio sam neuravnoteženost u moći. Ono što nisam vidio je to što se sada navodi, što je užasno. Razlog zašto je bio poznata zvijezda je zato što je razmišljao samo o sebi. Od minute kad se probudi do minute kad ode u krevet. Diddyjev hobi je Diddy", rekao je on.

"Freak-offs" se spominju u velikoj federalnoj tužbi protiv repera. U istoj tvrde da je Diddy rezervirao hotelske sobe i opskrbio ih s raznim narkoticima, dodatnim posteljinama i posebnim svjetlima kako bi sve mogao snimati. Tijekom "freak-offsa" je Diddy navodno udarao i bacao predmete na svoje žrtve zbog čega su se tjednima oporavljali. Svoje je žrtve drogirao, a potom im je prijetio da moraju ostati "poslušni i pokorni". Nakon "freak-offsa" su žrtve morale primati infuziju kako bi se oporavile.

image

Usher i P. Diddy

Akm Images/Backgrid Usa/Profimedia

Iste je zabave u svojoj tužbi spomenula i Cassie Ventura, Diddyjeva bivša djevojka koja ga je prva optužila za silovanje i seksualno zlostavljanje. Ona je rekla kako je Combs jednom tjedno organizirao takve događaje u hotelima u New Yorku i Los Angelesu te da je na njih dovodio seksualne radnike, donosio drogu, a onda prisiljavao druge, uključujući i nju, da sudjeluju u seksualnim odnosima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. listopad 2024 16:38