ED SHEERAN U ZAGREBU

PU zagrebačka o koncertu koji čeka cijela Hrvatska: ‘Policije će biti dovoljno. Dođite ranije i koristite ZET‘

Ulazi na Hipodrom bit će otvoreni od 16 sati dok će na snazi biti posebna regulacija prometa i zatvorene ulice - kažu iz PUZ-a

Pripreme za koncert Eda Sheerana u Zagrebu

 Željko Puhovski/cropix

S obzirom na situaciju u Beču s otkazanom serijom koncerata svjetske zvijezde Taylor Swift, kao i činjenice da na zagrebačkom Hipodromu ovu subotu treba nastupiti britanski glazbenik Ed Sheeran u čijim će notama uživati 70.000 obožavatelja koji su kupili karte, pitali smo agenciju zaduženu za organizaciju Sheeranovog koncerta i zagrebačku policiju o mjerama osiguranja.

- U odnosu na koncert glazbenika Ed Sheerana na Hipodromu Zagreb, Policijska uprava zagrebačka će prije, tijekom i nakon cjelokupnog javnog okupljanja s dovoljnim brojem policijskih službenika poduzimati potrebne mjere i radnji kako bi navedeno javno okupljanje s aspekta sigurnosti prošlo u najboljem redu. Sukladno obavijesti organizatora, 10. kolovoza 2024. ulazi na Hipodrom bit će otvoreni od 16 sati dok će na snazi biti posebna regulacija prometa odnosno ulice u užoj zoni Hipodroma bit će zatvorene za promet vozilima - kažu iz zagrebačke policije za Jutarnji list.

Pritom iz policije pozivaju sve posjetitelje da na vrijeme krenu prema Hipodromu te da, ukoliko su u mogućnosti, koriste javni prijevoz radi izbjegavanja gužve.

- Ujedno, upućujemo posjetitelje da informacije o posebnoj regulaciji prometa, uputama i preporukama organizatora građani mogu pronaći na internetskim stranicama organizatora odnosno Grada Zagreba - zaključuju iz PUZ-a.

A iz agencije zadužene za organizaciju Sheeranovog koncerta u Hrvatskoj, kako smo već objavili, poručuju kako će se koncert odvijati po planu kako je ranije dogovoreno te da nema poveznica između događaja u Beču i nadolazećeg koncerta na Hipodromu. Uvjereni su kako nema razloga za strah i da će obožavatelji moći bezbrižno uživati u koncertu britanske zvijezde.

Službeni organizator oba ova koncerta austrijska je tvrtka Barracuda Music koja je jučer među prvima objavila na društvenim mrežama vijest kako se otkazuju tri koncerta pop zvijezde Taylor Swift zbog mogućeg terorističkog napada u vrijeme koncerta. Posljedično su uhićena dvojica osumnjičenika koji su planirali napad u ime ISIS-a. Cijela situacija i otkrića austrijskih službi zgrozila je cijeli svijet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 18:01