OBJASNIO SVOJ STAV

Quentin Tarantino: ‘Alec Baldwin snosi krivnju za ubojstvo na setu filma. Mislim da sam dovoljno fer...‘

Prema Tarantinu, Baldwin snosi dio krivnje za ubojstvo Halyne Hutchins

Quentin Tarantino

 Valerie Macon/Afp

Redatelj Quentin Tarantino rekao je da iako glumac Alec Baldwin nije jedini odgovoran za smrt Halyne Hutchins na setu filma "Rust", on snosi određenu krivnju. Prema Tarantinu, Baldwin snosi deset posto krivnje, dok preostalih 90 idu Hannah Gutierrez-Reed, koja je bila zadužena za oružje na setu, prenosi Daily Mail.

"Mislim da sam dovoljno fer da kažem da je oružar, onaj koji rukuje pištoljem, 90 posto odgovoran za sve što se dogodi kada dođe do tog pištolja, ali glumac je 10 posto odgovoran. Vi ste do neke mjere partner u odgovornosti", rekao je Tarantino koji smatra da glumac osobno treba pregledati svoje oružje kako bi bio siguran da nema metaka ili drugih problema prije nego što ga koristi u scenama.

image

Quentin Tarantino

Jonas Walzberg/Dpa Picture-alliance Via Afp

Kao što znamo, prošloga je mjeseca sud odbacio slučaj za ubojstvo iz nehaja protiv Baldwina jer je otkriveno da su tužitelji stavili ključne dokaze u neprikladan dosje kako bi ih sakrili od Baldwinovog odvjetničkog tima. S druge strane, Guttierrez-Reed je u travnju osuđena na 18 mjeseci te trenutno služi kaznu u pritvoru za odrasle okruga Santa Fe.

image

Alec Baldwin

Ramsay De Give/Afp
image

Alec Baldwin

Ramsay De Give/Afp
image

Alec Baldwin

Ramsay De Give/Afp

Podsjetimo, u listopadu 2021. glumac je uvježbavanjem manevra križnog izvlačenja s revolverom upucao snimateljicu Hutchins i ubio je, a također je ranio redatelja Joela Souzu. Noć prije incidenta, šest je članova snimateljske ekipe dalo otkaz jer su procijenili da set nije na sigurnosnoj razini na kojoj je trebao biti.

Snimanje filma "Rust" se kasnije nastavilo u Montani, u dogovoru s Matthewom Hutchinsom, suprugom preminule snimateljice, koji je bio izvršni producent na projektu. Ipak, iako je film dovršen, još uvijek nije objavljen za javnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 11:59