BITKA ZA IMOVINU

Samo dan prije smrti Brenda iz Beverly Hillsa potpisala je razvod... Tko će naslijediti vilu vrijednu milijune dolara?

Savršeno je jasno da Kurt namjerno odgađa nagodbu, jer se nada da ja neću preživjeti postupak razvoda - izjavila je Doherty

Shannen Doherty

 Aff/alamy/alamy/profimedia/Aff/alamy/alamy/profimedia

Američka glumica Shannen Doherty izgubila je devetogodišnju bitku s rakom prošlog vikenda, 13. srpnja. Imala je samo 53 godine. Nezaboravna Brenda iz serije "Beverly Hills, 90210" i Prue Halliwell iz "Čarobnica" zaradila je solidno bogatstvo tijekom karijere koja je trajala od njezina djetinjstva, od 1982. godine i serije "Our Little Farm". U američkim medijima i na društvenim mrežama naveliko se raspravlja tko će naslijediti njezino bogatstvo koje se procjenjuje na otprilike pet milijuna dolara. Neku pisanu, formalnu oporuku zasad nitko ne spominje.

image

Shannen Doherty i Kurt Iswarienko 2016. godine

Juan Rico/backgrid/backgrid Usa/profimedia/Juan Rico/backgrid/backgrid Usa/profimedia

Samo dan prije smrti, glumica je stavila potpis na papire i finalizirala mučan razvod od fotografa Kurta Iswarienka. Iako bi to mogao biti problem za izvršitelje oporuke, jer sudac nije stavio svoj potpis na dokumente o razvodu, Iswarienko se vjerojatno neće upuštati u pokušaj da dobije neki novac iz ostavštine bivše supruge.

U glumačkom poslu od djetinjstva, Shannen je pravu slavu stekla 1990. godine, kada je postala Brenda Walsh u kultnoj tinejdžerskoj seriji "Beverly Hills, 90210". Glumila je u četiri sezone, a prema podacima iz raznih medija, dobivala je oko 20.000 dolara po epizodi, te tako zaradila ukupno 2,2 milijuna dolara.

Dodatno, slava joj je donijela brojne bogate ugovore za reklame, kao i onaj za modeling za agenciju Elite što je dodatno podebljalo njezine bankovne račune.

Iako je njezin odlazak iz serije "Beverly Hills, 90210" bio posljedica svađa na setu, zbog čega su je smatrali "teškom za suradnju", 1998. godine dobila je drugu svoju bitnu ulogu, u "Čarobnicama" te do 2001. igrala Prue Halliwell. Honorar je iznosio 75.000 dolara po epizodi pa je Shannen zaradila ukupno 4,9 milijuna dolara.

Karijera joj nije jako napredovala nakon što su "Čarobnice" iznenada ukinute ali se uspjela vratiti ulozi Brende Walsh u spin-offu serije "Beverly Hills" 2008. godine. Navodno je dobivala 40.000 dolara po epizodi, te za 46 epizoda zaradila oko 1,8 milijuna dolara.

image

Dom Shannen Doherty u Malibuu

Backgrid/backgrid/backgrid Usa/profimedia/Backgrid/backgrid/backgrid Usa/profimedia

Posljednje desetljeće života jako je malo radila jer je bila koncentrirana na borbu protiv raka. Rak dojke dijagnosticiran joj je 2015. godine, a pet godina kasnije objavila je kako se bolest proširila na mozak i kosti. Tešku bitku protiv karcinoma otežavali su problemi u braku. Njezin je suprug, kao se pisalo, trošio njezin novac, varao je sa svojom agenticom, a ogorčeni rat koji je počeo u travnju 2023. kada je predala zahtjev za razvod, trajao je do samog kraja.

Nekoliko tjedana prije njezine smrti doznalo se koliko novca ima jer je glumica o svojim prihodima i rashodima obavijestila sud. Prema tim dokumentima, imala je 251.000 dolara u banci, te dionice i obveznice vrijedne 1,8 milijuna dolara. Nekretnine koje posjeduje procijenjene su na oko tri milijuna dolara. Vila u Malibuu koju je kupila 2003. godine vrijedi šest milijuna dolara, no opterećena je hipotekom od tri milijuna, piše u dokumentu. Uz to, u mirovinskom fondu ima oko 134.000 dolara.

Navela je i kako mjesečno troši 53.000 dolara, od čega 21.000 dolara na medicinske troškove. Imala je i namjenski kredit od 150.000 dolara za poslovne svrhe, a odvjetnicima koji rade na njezinu razvodu dugovala je 170.000. Navela je, također, kako zbog bolesti gotovo nema prihoda. Sve što stiže na njezin račun su tantijemi od poslova koje je imala prije no što se vjenčala s Iswarienkom. Napomenula je i kako, s obzirom na to da ništa nije radila posljednjih godinu dana, izgubiti pravo na zdravstveno osiguranje, pa će njezini medicinski troškovi jako narasti.

image

Shannen s Majkom Rosom

Planet Photos/planet/profimedia/Planet Photos/planet/profimedia

Tražila je da mu sud naredi "retroaktivno plaćanje alimentacije" što je Iswarienko odbijao tvrdeći da nema dovoljno novca za njezino uzdržavanje, a istovremeno (barem su tako tvrdili Shannen i njezini odvjetnici) je trošio silan novac na luksuzan život i "svoju agenticu".

- Savršeno je jasno da Kurt namjerno odgađa nagodbu, jer se nada da ja neću preživjeti postupak razvoda - izjavila je Doherty koji tjedan prije smrti. Zatim je, dan prije no što će umrijeti, potpisala papire.

Kada se sve zbroji i oduzme, kada se namire svi dugovi, preostalo nasljedstvo - solidnih dva do tri milijuna dolara - nevjerojatnije će podijeliti članovi njezine obitelji, majka Rosa (76), koja joj je bila najveća podrška tijekom posljednjih godina života, te njezin 56-godišnji brat Sean i njegovo šestoro djece. Shannen Doherty nije imala djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. srpanj 2024 14:35