KONCERT ZA PAMĆENJE

Skoro osam godina nakon smrti na pozornicu bi se mogao "vratiti" legendarni Ziggy Stardust, a evo kako je to moguće

Javlja se novi trend u svijetu glazbe inspiriran nedavnim nastupom grupe ABBA-e u Londonu no koristi se i poseban trik

David Bowie na pozornici1976.

 Roger Bamber/topfoto/profimedia/Roger Bamber/topfoto/profimedia

Ziggy Stardust poznatiji kao David Bowie mogao bi se vratiti na pozornicu u obliku hologramu osam godina nakon smrti prateći uspjeh i oduševljenje nastalo nakon virtualnog koncerta grupe ABBA. Naime glazbena je legenda preminula u 69. godini života nakon što mu je dijagnosticiran rak jetre, a sada se pregovara o tome da se njegova karijera ponovno oživi hologramima piše The Sun.

image

David Bowie,1973.

Roger Bamber/topfoto/profimedia/Roger Bamber/topfoto/profimedia

„Nastupi s hologramima trenutno su pravi poslovni hit, a nastup grupe ABBA pokazao je kako za njima postoji velika potražnja. Ponovo dovesti Davida na pozornicu u obliku holograma bilo bi ogromno postignuće. Cijeli je projekt dobio i svoj trademark“, rekao je izvor za portal.

MailOnline kontaktirao je predstavnike projekta za komentar, a prije 18 mjeseci je otkriveno kako je hologram odnosno avatar hit pjevača već u izradi. Preminuo je svega tjedan dana nakon objave svojeg posljednjeg albuma u New Yorku, a sada bi potaknut uspjehom grupe ABBA mogao ponovno stati na pozornicu.

image

David Bowie, 1973.

Roger Bamber/topfoto/profimedia/Roger Bamber/topfoto/profimedia

„Voyage“, virtualni koncert grupe otvoren je 27. svibnja u londonskom Queen Elizabeth Olympic Parku, a dobio je sjajne komentare kritičara, obožavatelja pa čak i nekadašnjih članova same grupe.

Vjeruje se kako će ponovno oživljavanje odnosno rekreacije samih glazbenih legendi ubrzo postati pravi hit donoseći velike ekonomske dobitke. Hologram grupe ABBA zaradio je 322 milijuna funti, a prodalo se gotovo milijun ulaznica, neke čak i po cijeni od 181,50 funti. Koncert je bio pravi hit, a povratak Ziggyja još treba službeno potvrditi.

image

ABBA Voyage

Michael Kemp/alamy/alamy/profimedia/Michael Kemp/alamy/alamy/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 15:37