SAMO ZA ODABRANE

Stolovi za 70.000 dolara, potoci šampanjca i ekstravagancija: Pogledajte kako izgleda najluksuznija zabava na svijetu

Sve to može se vidjeti na godišnjoj zabavi na superjahti u Monaku, čiji je domaćin Amber Lounge

Amber Lounge luksuzne zabave

 AFP/Instagram/Amber Lounge

Oduvijek ste se pitali kako izgleda najluksuznija zabava na svijetu? Pa, dovoljno je samo nabrojati nekoliko ‘sitnica‘ - automobili koji jure 200 km/h, boce šampanjca od 9 litara koje moraju nositi po četiri konobara i brojne slavne osobe s A-liste.

Sve to može se vidjeti na godišnjoj zabavi na superjahti u Monaku, čiji je domaćin Amber Lounge. Ta se zabava poklapa s istoimenom Velikom nagradom Formule 1 koja se tamo održava.

Sky News razgovarao je s predstavnicima tvrtke Amber Lounge, koji su dali uvid u jedan od najekskluzivnijih događaja na svijetu. Na njihovim se tulumima okuplja međunarodni jet-set, pripadnici kraljevskih obitelji, filmske zvijezde, slavne osobe s A-liste te zvijezde iz F1 svijeta, a svi oni uživaju u ultra luksuznom gostoprimstvu nakon prestižne utrke i ultimativnom iskustvu.

Amber Lounge je, kako ga nazivaju, "putujući lifestyle događaj", a tim sastavljen od 81 osobe priređuje spektakl na tropalubnoj superjahti dugoj više od 30 metara u samo 72 sata. Oni koji žele prisustvovati ovom događaju morat će izdvojiti popriličnu svotu novca, a zbog toga, naravno, puno i očekuju zauzvrat.

Tako Don Perignon slobodno teče u potocima, porcije kavijara samo se redaju, a to su samo neke od luksuznih pogodnosti u kojima posjetitelji mogu uživati. S obzirom na njihovu bogatu klijentelu, tvrtka se tijekom godina susretala s raznim neobičnim zahtjevima. Tako su, primjerice, morali organizirati privatni let do obližnje Nice, nakon čega je uslijedio i helikopterski iskrcaj u Monte Carlu. A onda je privatni vozač morao dovesti goste na ovaj događaj.

Na popisu koji uključuje brojna imućna imena redovito se nalaze i sami vozači F1, kao i slavne osobe poput glumice Pamele Anderson, pjevača Justina Biebera, reality zvijezde Kim Kardashian, kuhara Gordona Ramseyja...

Amber Lounge procjenjuje da se tijekom 20 godina njihova poslovanja na njihovoj palubi popilo oko 56.000 boca šampanjca, što je oko 2.800 u ta tri dana koliko se održava svake godine.

Posjetitelji tijekom dana mogu uživati i u cjelodnevnom otvorenom baru, mediteranskim zalogajima, Dj setovima uživo i brojnim drugim pogodnostima. Noću se goste odvodi u pop-up klubove koji su izgrađeni po narudžbi na terasi Le Méridien Beach Plaze, jedinog hotela u Monte Carlu s vlastitom privatnom plažom i izravnim pristupom F1 stazi.

VIP stolovi, kojih obično ima između pet i deset, koštaju oko 40.000 dolara po večeri, ali možete dobiti pristup kao stalni gost za oko 5.000 dolara za tri dana. Valja napomenuti i da se za VIP pakete po narudžbi mora osobno obratiti organizatorima, a neki idu i do 70.000 dolara za jednu noć.

Primjera radi, početna cijena tjednog najma superjahte Mac One, koja je u najmu Amber Loungea, iznosi oko 134 tisuće dolara tjedno, plus troškovi.

Zanimljivo, stolovi za 2025. godinu već su rasprodani...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. kolovoz 2024 00:58