MTV VMAS

Taylor Swift ih predvodi - ove ljepotice zasjenile su sve ostale na dodjeli nagrada: Šljokice, korzeti, gaćice...

Ova je dodjela mjesto na kojem su nastali neki od najkultnijih trenutaka vezanih uz glazbenu industriju

Sabrina Carpenter, Katy Perry, Taylor Swift

 Angela Weiss/afp

Jučer je održana dodjela nagrada MTV Video Music Awards, koja je iz godine u godinu dom brojnim kultnim trenutcima, bilo da se radi o modnim kombinacijama, svađama slavnih... I ove su se godine svjetske zvijezde dodatno potrudile da naprave isto što je Madonna napravila 1984., Lil‘ Kim 1999., Lady Gaga 2010. i svi oni koji su zbog svojih outfita ispisali povijest.

Ove je godine među najbolje odjevenima bila Taylor Swift, trenutno najpoznatija pjevačica na svijetu. Taylor se nekoliko puta presvukla, ali je najviše pažnje privukao outfit koji je nosila uoči samog početka dodjele. Pjevačica je nasmijano pozirala u kariranoj haljini na kojoj je prevladavala žuta boja, a ispod koje je nosila crne kratke hlačice. Nosila je i kožne rukavice te čizme.

image

Taylor Swift

Angela Weiss/Afp

Osim što je njezin outfit proglašen jednim od najboljih, Taylor je uvjerljivo i pobijedila po broju nagrada. Imala je 12 nominacija, a nagradu je osvojila u 7 kategorija. Tako je prestigla i Beyonce koja je dosad imala najviše solo pobjeda na VMA. Također je i jedina pjevačica koja je 5 godina zaredom osvojila nagradu za spot godine. Swift je osvojila nagrade i u kategorijama najbolje pjesme ljeta, izvođača godine, najbolje suradnje (s Post Maloneom), najboljeg popa, najbolje režije i najbolje montaže.

image

Taylor Swift

Angela Weiss/Afp

Veliki je uspjeh ove godine postigao i slavni reper Eminem, koji je osvojio dvije nagrade. Za svoju je pjesmu "Houdini", koja se našla na albumu "The Death of Slim Shady (Coup de Grâce)", osvojio nagradu u kategoriji najboljih vizualnih efekata i najbolje hip-hop pjesme. Upravo je s ovom pjesmom otvorio ovogodišnju dodjelu nagrada, a ponovio je i svoj legendarni nastup iz 2000. godine kad je na pozornicu doveo svoje dvojnike.

image

Eminem

Timothy A. Clary/Afp

Dvije nagrade je osvojila i Megan Thee Stallion, u kategorijama najbolje umjetničke režije za pjesmu "BOA" te najboljeg trending videa za hit pjesmu "Mamushi". Megan je također bila među najbolje odjevenima u srijedu u USB Areni u New Yorku. Reperica je zablistala u crnoj modnoj kombinaciji. Nosila je haljinu s bodijem u stilu korzeta te prozirnim materijalom koji je išao preko njega, a na donjem je dijelu imala upečatljivi crni detalj zbog kojeg je haljina podsjećala na one sirena kroja.

image

Megan Thee Stallion

Angela Weiss/Afp

Među najbolje odjevenima je bila i južnoafrička pjevačica Tyla, koja se proslavila pjesmom "Water". S ovom je pjesmom kući odnijela nagradu u kategoriji najboljeg Afrobeatsa. Pjevačica je na dodjelu stigla u žarko žutoj haljini s prorezima, a ispod koje su se nazirale zelene gaćice. Sve je upotpunila šarenim nakitom i štiklama.

image

Tyla

Angela Weiss/Afp

Sabrina Carpenter, trenutno jedna od najpopularnijih pjevačica, odnijela je nagradu u kategoriji najbolje pjesme godine za svoj hit "Espresso". Osim jedna od najvažnijih nagrada večeri, Carpenter se našla na popisu najbolje odjevenih. Pjevačica je zablistala u vintage haljini brenda Bob Mackie, koju je 1991. godine nosila Madonna na dodjeli Oscara. Sabrina je nosila bijelu haljinu sa šljokičastim detaljima koju je uparila s jednostavnim nakitom.

image

Sabrina Carpenter

Angela Weiss/Afp

Pjevačica Katy Perry ove je godine osvojila nagradu Michael Jackson Video Vanguard ili nagradu za životno djelo, koja joj je bila još posebnija nakon što je njezin partner Orlando Bloom najavio da ju je osvojila. Katy je na dodjelu stigla u takozvanom "wet looku". Nosila je komplet od topa i suknje koji su podsjećali na ribarsku mrežu.

image

Katy Perry

Angela Weiss/Afp

Dva outfita promijenila je i brazilska pjevačica Anitta. Prvo je svoje obline pokazala u svjetlucavoj haljini s prorezima, a potom je nosila i bijelu modnu kombinaciju koja je podsjećala na vjenčanicu. Na glavi je nosila i veo, a haljina je na sebi imala brojne vezice te se tako činilo da nosi korzet.

image

Anitta

Angela Weiss/Afp

Za korzet se ove godine odlučila i tajlandska pjevačica Lisa, članica grupe Blackpink. Ona je nosila haljinu sirena kroja s ugrađenim korzetom, a koja je također imala i kapuljaču.

image

Lisa

Angela Weiss/Afp

Veliku je pažnju na dodjeli privukla influencerica i pjevačica Addison Rae, koja je zasigurno imala jednu od provokativnijih kombinacija večeri. Ona je stigla u gaćicama i grudnjaku, a sve je upotpunila detaljem od tila koji se nalazio na leđima.

image

Addison Rae

Angela Weiss/Afp

Među muškim dijelom gostiju, najbolje su odjeveni, kako brojni kažu, bili pjevač Shawn Mendes i glazbenik Damiano David. Shawn je na dodjelu stigao u elegantnom crnom odijelu, a svoju je košulju nosio malo raskopčanu.

image

Shawn Mendes

Angela Weiss/Afp

Damiano je pak odjenuo smeđe odijelo koje je iskombinirao s bijelom košuljom i šarenom kravatom.

image

Damiano David

Angela Weiss/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 10:24