BURAN RAZVOD

Tko se zadnji smije, najslađe se smije: Miley dobila tužbu zbog pjesme posvećene bivšem mužu, njemu to nije teško palo

Miley i Liam vezu su započeli 2009. godine, a od tada pa do razvoda 2020. godine su neprestano prekidali i mirili se

Miley Cyrus i Liam Hemsworth 2012. godine

 Robyn Beck/Afp

Pjevačica Miley Cyrus je početkom prošle godine objavila pjesmu "Flowers" koja je ubrzo postala jedan od njezinih najvećih hitova. Ali, koliko joj je dobroga donijela ta pjesma, toliko joj je donijela i lošeg, uključujući i tužbu zbog kršenja autorskih prava. Navodno je kopirala hit Bruna Marsa "When I Was Your Man" iz 2012. godine. I dok se ona sada bori s tužbom, njezin je bivši suprug Liam Hemsworth zasigurno sretan zbog ovoga s obzirom na to da je pjesma, navodno, bila posvećena njemu, prenosi Daily Mail.

image

Miley Cyrus i Liam Hemsworth

Image Press/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Miley i Liam bili su u braku od 2018. do 2020., a tri godine nakon burnog razvoda ona je objavila "žestoku himnu prekida". Ubrzo su krenula nagađanja da je pjesmu posvetila svojem bivšem, kojeg je upoznala 2009. godine na snimanju filma "The Last Song".

Par se zaljubio i na ekranu i izvan te su započeli svoju vezu. Zaručili su se 2012. godine, a od tada su krenuli i njihovi problemi. Prekinuli su 2013. godine, da bi se ipak pomirili 2016. Iste su se godine ponovno zaručili, a onda su dvije godine kasnije stali i pred oltar. Međutim, 2019. je Cyrus podnijela zahtjev za razvod te kao razlog navela "nepomirljive razlike". Službeno su se razveli u siječnju 2020.

image

Miley Cyrus i Liam Hemsworth

Valerie Macon/Afp/Profimedia

A svoje se prošle veze Miley prisjetila u pjesmi "Flowers", iako nije poznato je li pjesma posvećena baš njemu. U njoj govori o svim stvarima koje može raditi bez svog bivšeg partnera. Za istu je pjesmu sad tuži tvrtka Tempo Music Investment, ali ne i Bruno.

Oni su optužili Miley da je namjerno kopirala pjesmu "When I Was Your Man" te da "Flowers" ima sličnu melodiju i harmoniju kao Brunov hit te da su slični i akordi i tekst. Tempo Music Investments traži odštetu od pjevačice te žele da se zabrani distribucija pjesme. To bi moglo značiti i uklanjanje pjesme iz digitalnih i fizičkih verzija njenog albuma "Endless Summer Vacation".

image

Miley Cyrus i Liam Hemsworth

Afp/Profimedia/

Inače, tvrtka je nedavno preuzela kontrolu nad dijelom autorskih prava Brunove pjesme. Glazbenik je dio svog kataloga pjesama prodao Warner Musicu koji je 2019. godine osnovao Tempo Music. Tempo Music se bavi ulaganjem u kataloge pjesama umjetnika kroz master snimke i prava na objavljivanje.

Cyrus i Hemsworth prošli su kroz vrlo buran razvod, a o njihovoj je vezi ona pričala prošle godine. "Morala sam raditi na još jednom filmu za Disney 2008. godine. Nakon što je bio napisan scenarij, došlo je vrijeme za audiciju za dečke koji bi glumili mog dečka", započela je u svojoj objavi te dodala kako je na audiciju došlo tisuće i tisuće muškaraca. Tada su se odlučili za Liama.

image

Miley Cyrus i Liam Hemsworth

Shutterstock Editorial/Profimedia/

"Mislim da je jedan od elemenata koji je učinio film toliko posebnim bilo gledanje dvoje mladih ljudi koji se zaljubljuju, što se događalo u stvarnom životu. To je bio početak 10-godišnje veze", rekla je ona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 09:43