IZGUBIO PRILIKU

Trebao je glumiti Supermana, ali su ga na kraju odbili: ‘Nisam dobio ulogu zato što sam homoseksualac‘

Bomer je javno istupio kao homoseksualac 2012., godinu dana nakon što se oženio za svog supruga Simona Hallsa

Matt Bomer

 Jon Kopaloff/getty Images/profimedia/Jon Kopaloff/getty Images/profimedia

Zvijezda serije "Bijeli ovratnici", Matt Bomer, otkrio je da je trebao glumiti Supermana na velikom platnu početkom 2000-ih, ali je navodno izgubio tu priliku kada se izjasnio kao homoseksualac.

image

Matt Bomer

Emma Mcintyre/getty Images/profimedia/Emma Mcintyre/getty Images/profimedia

- Prijavio sam se na audiciju za ulogu Supermana, a onda se to pretvorilo u četveromjesečno iskustvo - prisjetio se u epizodi podcasta "Awards Chatter" Hollywood Reportera objavljenoj u ponedjeljak.

- Išao sam na audicije opet, i opet, i opet, i letio u New York i L.A., pa natrag u New York, i sve je izgledalo kao da sam redateljev izbor za tu ulogu - prisjetio se.

Bomer, koji je otpušten iz CBS-ove sapunice "Guiding Light" zbog audicija za J.J. Abramsov odbačeni film "Superman: Flyby", rekao je da je uvjeren da će glumiti u spomenutom filmu jer je "potpisao ugovor za čak tri nadolazeća filma za Warner Bros.".

Međutim, Bomer nije dobio ulogu Supermana i smatra da je to zbog njegove seksualnosti.

- Tada se u industriji takvo nešto još uvijek moglo koristiti kao oružje protiv vas. Kako, zašto i tko, ne znam, ali da, ja sam to tako shvatio - ispričao je Bomer.

“Superman: Flyby” nikad nije zaživio i zamijenjen je filmom “Superman Returns” Bryana Singera. U spomenutom filmu iz 2006. glavnu ulogu igra Brandon Routh.

image

Brandon Routh kao Superman

-/ferrari/profimedia/-/ferrari/profimedia

Bomer je javno istupio kao homoseksualac 2012., godinu dana nakon što se oženio za svog supruga Simona Hallsa. U to vrijeme, autorica Jackie Collins rekla je za Gaydar Radio da je Bomerova seksualnost kriva za gubitak uloge Supermana, odnosno, Clarka Kenta.

- Matt Bomer, koji je najljepši momak i zvijezda ‘Bijelih ovratnika‘, nije tada još izašao iz ormara, ali ljudi koji su ga poznavali znali su da je homoseksualac - rekla je Collins.

- Naime, nekome se nije svidio pa je ta osoba rekla producentima da je gay. Razlog zašto nije dobio ulogu je taj što je bio homoseksualac - objasnila je.

Još 2020., rekao je za magazin Attitude da mu je to što je otkrio da je gay nakratko "naškodilo karijeri", piše NY Post.

- Izašao sam iz ormara u trenutku kada je bilo vrlo riskantno to učiniti: imao sam studijski film koji je trebao biti premijerno prikazan, i televizijsku seriju koja je izlazila - prisjetio se i istaknuo da mu je bilo važnije da bude "najautentičniji, kako za svoju obitelj, tako i za sebe".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. kolovoz 2024 17:52