ŠOKANTNI DETALJI

‘U bivšu se zaljubio na prvi pogled, a onda ju je prevario s najmanje 60 žena! Taj odnos je od početka osuđen na propast‘

Tiger i Elin vjenčali su se 2004. godine, a nakon što je saznala za njegovu nevjeru, krenuli su problemi u njihovom braku

Tiger Woods i Elin Nordegren

 Timothy A. Clary/Afp

Igrač golfa Tiger Woods jedan je od najpoznatijih sportaša svih vremena, ali osim što je poznat po svojim uspjesima u golfu, poznat je i po brojnim aferama koje je imao tijekom braka. Bio je i u brojnim vezama, ali mu je jedna ukrala srce. Tako se vjenčao sa Šveđankom Elin Nordegren, ali je njihova ljubavna priča trajala samo nekoliko godina. O svemu je sad pisao James Pattison u novoj knjizi "Tiger, Tiger".

image

Tiger Woods

Christer Hoglund/Tt News Agency Via Afp

Kako je krenula priča Tigera i Elin?

Slavni igrač golfa je Elin upoznao u kući njezine prijateljice 2001. godine. Njezina je prijateljica bila udana za igrača golfa Jaspera Parnevika, koji je zapravo i spojio Woodsa i Nordegren. Međutim, Elin je tada bila u vezi i nije se uopće zanimala za Tigera.

Ona je nakon nekoliko mjeseci prekinula s dečkom, a potom se zaljubila u Woodsa. Svoju su vezu dugo skrivali, a 2003. godine su javno objavili da su zajedno. Brzo su se i zaručili, a vjenčali su se 2004. godine. Tri godine kasnije stigla im je kći Sam Alexis, a drugo dijete su dobili 2009. godine.

image

Tiger Woods i Elin Nordegren

Robyn Beck/Afp

Problemi u braku i teška nesreća

Nakon rođenja drugog djeteta pojavile su se prve trzavice u njihovom braku. Elin je saznala da joj Tiger nije bio vjeran, a prevario ju je s najmanje 60 žena. Za njegovu se nevjeru prvo saznalo nakon što je njegova ljubavnica sve objavila javno, a za druge se žene saznalo putem medija. Elin je sve to jako razljutilo te mu je jednog dana razbila skupocjene automobile golferskom palicom.

Šveđanka je pronašla i poruke koje je Tiger slao drugoj ženi te ga je zbog toga jurila golf palicom po kući. Tada je on pobjegao, ušao u automobil i naposljetku se slupao. Spasila ga je upravo Elin koja je palicom razbila staklo automobila i izvukla ga van.

Pattison je u svojoj knjizi opisao detalje nesreće te razgovor između šefa floridske policije Daniela Saylora i reportera ESPN-a. "Moja dva policajca stigla su na mjesto nesreće i primijetili su Tigera Woodsa kako leži na podu pokraj svog vozila, dok je njegova supruga bila iznad njega i pružala mu prvu pomoć", rekao je tada Saylor, kako navodi autor u knjizi.

Međutim, iako ga je spasila, njihov je brak krenuo nizbrdo. James je naveo kako su tenzije bile u zraku prije nesreće, ali i da je Woods "umanjio važnost i negirao optužbe". "Elin mu je htjela vjerovati. Nije imalo smisla", napisao je. Elin je ubrzo saznala i za druge žene. Igrač golfa se, kako ističe Pattison, čak dogovorio s tabloidom National Enquirer kako ne bi objavili priču o jednoj od žena s kojima je imao aferu, u zamjenu za to da se pojavi na naslovnici Men‘s Fitnessa.

image

Elin Nordegren

Timothy A. Clary/Afp

Woodsu to nije pomoglo. Elin je pronašla još nekoliko poruka na njegovu mobitelu s nekoliko različitih žena. Među njima je bila i poruka hostesi Rachel Uchitel kojoj je navodno napisao da je "jedina koju je ikada volio". Elin se tada, kako kaže Pattison, pravila da je Tiger i poslala nekoliko poruka hostesi, a potom je otkrila tko je zapravo iza tih poruka. "Znam da si to bila ti, znam sve", napisala joj je tada Nordegren, a od tada se njezin brak počeo raspadati.

James je u knjizi opisao i kako je na sve to reagirao Woods. Navodno se zaključao u kupaonicu i počeo slati poruke ženama s kojima se tada viđao. Međutim, Elin je već poslala glasovnu poruku jednoj od njih - Jamiee Grubbs. "Znaš tko je ovo jer spavaš s mojim suprugom", napisala je.

Kraj nakon šest godina

Nakon svih optužbi i nakon što je Elin saznala za sve, situaciju je komentirao i Jasper Parnevik, koji je par i spojio. On je tada rekao da je izgubio sve poštovanje koje je imao prema golferu jer je Elin smatrao svojom mlađom sestrom. Osim što mu je brak krenuo nizbrdo, njegov je imidž također bio uništen.

Kako kaže Pattison, njihova je veza bila "osuđena na propast od samog početka". Dok se on u nju zaljubio na prvi pogled, Elin se nije nimalo zanimala za njega jer on nije bio njezin tip muškarca. Tiger ju je pozvao na spoj, ali je ona smatrala da je to bilo "čudno i patetično".

image

Tiger Woods i Elin Nordegren

Timothy A. Clary/Afp

Tiger i Elin razveli su se 2010. godine. U brakorazvodnoj parnici je Elin, odlukom suda, dobila 100 milijuna dolara, dok je Tiger izgubio sponzore.

Nakon što su se razveli, Tiger je pričao sa svojom djecom, a kako navodi Pattison, objasnio im je zašto on i njihova majka više ne žive zajedno. "Ne živimo pod istim krovom zato što je tata napravio neke greške", navodno im je rekao.

Problemi sa zakonom i šokantna prometna nesreća

James je u knjizi opisao i uhićenje Tigera Woodsa 2017. godine, nakon što je vozio pod utjecajem alkohola. Potom je golfer, 2021. godine, imao još jednu šokantnu prometnu nesreću, koju je jedva preživio. Nakon nesreće je u nozi imao vijke, igle i stabilizirajuće šipke, a imao je ozljede i na stopalima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 12:47