ODLAZAK LEGENDE

Umro je James Earl Jones, čovjek koji je dao glas Darthu Vaderu i utjelovio zastrašujućeg negativca iz Conana

Tijekom legendarne karijere na pozornici i ekranu, Jones je dobio tri nagrade Tony, dvije nagrade Emmy i nagradu Grammy

James Earl Jones kao Thulsa Doom u Conanu

 All Film Archive/universal/mary Evans Picture Library/profimedia/All Film Archive/universal/mary Evans Picture Library/profimedia

James Earl Jones, američki glumac najpoznatiji po posuđivanju glasa Darthu Vadaru u franšizi Ratovi zvijezda i Mufasi u Kralju lavova, ali i glavni negativac Thulsa Doom u kulton filmu Conan the Barbarian - kojeg je glumio Arnold Schwarzenegger - preminuo je u 93. godini, objavljeno je u ponedjeljak.

Uzrok njegove smrti nije odmah objavljen.

Jonesu, poznatom po svojm upečatljivom glasu, sredinom 90-ih je dijagnosticiran dijabetes tipa 2, što je činjenica koju je prvi put otkrio 2016.

Tijekom legendarne karijere na pozornici i ekranu, Jones je dobio tri nagrade Tony, dvije nagrade Emmy i nagradu Grammy, prenosi The independent.

Rođen je u gradiću Arkabutla u Mississippiju 17. siječnja 1931. od roditelja miješanog afroameričkog, irskog i indijanskog podrijetla.

Majka mu je bila učiteljica i sluškinja, dok mu je otac bio boksač i glumac, pojavljujući se u filmovima kao što su The Sting (1973.) i Trading Places (1983.).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 15:16