ILMA KARAHMET

Upoznali smo je u talent showu, tvrde da je jedno od najtalentiranijih imena nove generacije, a sad ima i novi album

Na albumu se nalaze pjesme ‘Zvjezdano nebo‘ koju je Antonija Šola posvetila Toši Proeskom te ‘Ima jedan svijet‘ grupe Stijene

Ilma Karahmet

 Maja Topčagić/

Hrvatska publika ju je pobliže upoznala zbog nevjerojatnih vokalnih sposobnosti tokom natjecanja u glazbenom talent showu ‘X Factor Adria‘ 2013. godine, gdje je već kao tinejdžerica oduševila žiri i publiku svojim moćnim izvedbama i nevjerojatnom zrelošću. Iako tada nije odnijela pobjedu, Ilmu Karahmet nastupi su je lansirali u sami vrh pažnje regionalne javnosti, a mnogi su je već tada prepoznali kao buduću zvijezdu.

Albumom prvijencem Ilma Karahmet je sada još jednom dokazala zašto je jedno od najtalentiranijih imena nove generacije, a naslovni singl "Kraj je" i pjesma posvećena Toši Proeskom "Zvjezdano nebo" za nju su nešto posebno.

Surađivala je s velikim imenima regionalne scene, godinama je imala privilegiju učiti i od najboljih regionalnih glazbenika poput Jacquesa Houdeka, Marije Šerifović, Zdravka Čolića i Nine Badrić, a njezin glas mnogi opisuju kao "glas koji može dirnuti dušu".

Prethodni Ilmini singlovi ostvarili su fantastičan uspjeh na YouTubeu i digitalnim platformama, prikupivši ukupno preko 80 milijuna pregleda.

image

Ilma Karahmet

Maja Topčagić/

Tekst za novu pjesmu ‘Kraj je‘ potpisuje Bane Opačić, jedan od najcjenjenijih autora na regionalnoj sceni, dok je za aranžman zaslužan Darko Dimitrov. Na albumu “Kraj je” pojavljuju se i brojni poznati autori kao što su Antonija Šola, Saša Lazić i Ante Pecotić.

"Iza mene su, evo, pune tri godine rada na mom prvom albumu i ponosno mogu reći da se cjelokupni trud na kraju isplatio. Svaka pjesma ima svoju posebnu priču i način nastajanja. Sigurna sam da žanrovska raznolikost doprinosi još boljem dojmu albuma kod moje publike i da svako može pronaći za sebe nešto što voli slušati. Sretna sam što sam imala priliku surađivati s vrhunskim autorima i producentima koji su dali svoj maksimum. Ovo je za mene pravi početak onoga što tek dolazi", najavila je Ilma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2024 07:14