‘DIDDYJEV KAMP‘

Ushera su s 15 godina poslali da živi s Diddyjem. Godinama kasnije otkrio je što se tamo događalo: ‘Doveo mu je Justina kao poklon‘

L.A. Reid, koji je također dobio tužbe za seksualno zlostavljanje, ali ih poriče, poslao je tada tinejdžera Ushera ‘na obuku‘...

Usher i P. Diddy

 Akm Images/backgrid Usa/profimedia/Akm Images/backgrid Usa/profimedia

Glazbeni mogul i bivši sudac u showu ‘X Factor‘, L.A. Reid, priznao je da da se bojao da je ispao "neodgovoran" kad je poslao pjevača Ushera da živi s kontroverznim glazbenim mogulom Seanom Diddyjem Combsom te ga tako "predao u ruke najluđem partijaneru u zemlji."

Usher je 1993. potpisao ugovor s njegovom izdavačkom kućom LaFace Records, kada je imao samo 14 godina, te je ubrzo izdao svoj prvi singl ‘Call Me a Mack.‘

U svojim memoarima iz 2016. Reid se prisjetio kako nije mogao pronaći dovoljno dobru drugu pjesmu za Ushera nakon uspješnog debija, a želio je da on bude "nabrijan". Zbog toga se obratio svom prijatelju P. Diddyju, kojeg on naziva Puffy, za pomoć i pitao ga: "Hoćeš li uzeti ovog klinca i naučiti ga da se tako šepuri kao i ti? Možeš li mu biti uzor?"

Reid, koji je također dobio tužbe za seksualno zlostavljanje i uznemiravanje bivšeg kolege, ali on to poriče, poslao je tada tinejdžera Ushera u New York na obuku u, kako on to naziva, "Puffyjev kamp."

"Usher je imao petnaest godina, ali ništa na njemu nikada nije izgledalo maloljetno. Prepustio sam ga u ruke najluđem tipu za zabave u zemlji u dobi kad sam još trebao dobiti dopuštenje njegove majke, ali on je otišao u New York na gotovo godinu dana. Ne znam jesam li bio neodgovoran ili sam imao prosvjetljenje. Nikada nisam bio siguran je li taj ‘kamp‘ funkcionirao, sve dok se on ne bi vratio", rekao je Reid, prenosi Daily Mail.

image

Sean ‘Diddy‘ Combs, Usher i DJ Khaled

Jerritt Clark/getty Images/profimedia/Jerritt Clark/getty Images/profimedia

Reid je dobio dopuštenje Usherove majke, Jonette Patton, medicinske tehničarke i ravnateljice misionarske baptističke crkve St. Elmo, da ga pošalje Diddyju, a ona je tada napustila svoj posao kako bi bila njegova menadžerica na puno radno vrijeme, a on je otišao u New York.

Mladi je pjevač kasnije priznao u emisiji "The Howard Stern Show" da je bio izložen "poprilično divljim stvarima koje tada nije u potpunosti razumio" dok je živio s Diddyjem, te je dodao da tako nešto danas ne bi dozvolio svojoj djeci.

"Imao sam prilike vidjeti neke stvari... Ne znam jesam li se tada uopće mogao prepustiti tome i mislim da uopće nisam razumio što točno gledam. Bilo je prilično divlje, bilo je baš ludo. Događale su se vrlo čudne stvari i nisam ih nužno razumio", rekao je tada Usher i na pitanje bi li svoje četvero djece poslao u takav Diddyjev ‘kamp‘, kao iz topa je odgovorio: "Zaboga, ne!"

Pjevač je 2004. u intervjuu za Rolling Stone otkrio da ga je Diddy upoznao s "potpuno drugačijim vrstama s*anja, konkretno vezanim uz seks."

"Seks je jako popularan u toj industriji, čovječe. Uvijek je bilo nekih djevojaka u blizini. Otvorili biste vrata i odmah vidjeli nekoga kako to radi, ili pak nekoliko ljudi u prostoriji koji su se prepustili orgijama. Nikada niste mogli znati što će se dogoditi", rekao je Usher.

Nakon što je godinu dana boravio kod Diddyja, glazbeni mogul došao je u Four Seasons hotel na Beverly Hillsu na sastanak s Reidom i pustio mu Usherov album. Mladićev otac, Usher Reymond III., bio je već tada teški ovisnik i bio je odsutan veći dio sinovljeva života pa je mladi Usher u Diddyju sigurno na neki način vidio očinsku figuru. Tako je na kraju njegove godine kod kontroverznog mogula, Reid bio oduševljen kada je shvatio da je njegov ‘eksperiment‘ zapravo uspio.

image

Usher i P. Diddy

Akm Images/backgrid Usa/profimedia/Akm Images/backgrid Usa/profimedia

"Puffy je ušao tamo bez majice, poput kralja svijeta, ubacio kasetu u moju liniju, pritisnuo play i počeo plesati po cijeloj prostoriji čim je glazba počela", prisjetio se Reid, prenosi Daily Mail.

"Puffy je učinio točno ono što sam želio da učini za Ushera. Dao je tom mladom dečku R&B zvuk prožet hip-hopom, a naučio se i šepuriti poput zločestih dečkiju", dodao je Reid.

image

Sean ‘Diddy‘ Combs i LA Reid

Backgrid/backgrid Uk/profimedia/Backgrid/backgrid Uk/profimedia

U svojim je memoarima također otkrio da je Usher bio taj koji mu je doveo Justina Biebera "na dar", kada je mladi pjevač imao samo 14 godina. Godinu dana kasnije proveo je sada već neslavnih 48 sati s Diddyjem, naizgled bez nadzora u njegovu domu, gdje su se stvari potpuno otele kontroli.

Reid je prepričao kako ga je Usher nazvao u listopadu 2008. i pitao ga hoće li biti popodne u uredu jer "ima nešto što mu želi donijeti." U 16 sati tog dana pojavio se s "divnim 14-godišnjakom."

"Taj klinac bio je prekrasan, kao što žene znaju biti lijepe, a muškarci rijetko, i cijela je prostorija zasjala kad je on ušao", prisjetio se Reid i opisao u memoarima kako je Bieber odmah sjeo za klavir i počeo pjevati, a zatim je zasvirao i gitaru te "pričao skoro kao da je riječ o nastupu u noćnom klubu."

"Ovo je Justin Bieber", rekao mu je tada Usher.

"Usher mi nije doveo samo neko dijete s nevjerojatnim glasom, doveo mi je rođenog zabavljača, nekoga tko će postati najveći od svih. Kad je Usher rekao da ima dar za mene, nije se šalio", prisjetio se Reid i dodao da je odmah odlučio potpisati ugovor s Justinom. Dodao je i da je već tada znao da je "njegova kosa jednako važna kao i njegove pjesme te glas" i da će tinejdžeri htjeti kopirati njegovu ‘hit frizuru‘.

Podsjetimo, Diddy se ovih dana suočava s tužbama za niz kaznenih djela, uključujući seksualnu trgovinu ljudima, reketarenje, silovanje i druga kriminalna djela vezana uz prostituciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. listopad 2024 11:13