PRINCEZA OD WALESA

Usred borbe s rakom, Kate Middleton još se jednom pojavila u javnosti: ‘Pozdravljam snagu prirode‘

Muzej u središtu Londona danas je otvorio besplatnu ‘galeriju na otvorenom‘, kao i ‘živi laboratorij‘

Kate Middleton, princeza od Walesa

 Action Plus Sports Images/alamy/alamy/profimedia/Action Plus Sports Images/alamy/alamy/profimedia

Princeza od Walesa, Kate Middleton, usred borbe s rakom, u svojoj novoj objavi pozdravlja "snagu prirode".

- Izuzetno cijenim predanost muzeja stvaranju posebnog prostora koji potiče ljude svih dobi da se ponovno povežu s prirodom i nauče više o tome kako možemo zaštititi naš prirodni svijet - napisala je.

Naime, 42-godišnja Kate je na Instagramu podijelila priču u kojoj ističe kako "iznimno podržava" Prirodoslovni muzej u Londonu i otvaranje njegovih novih vrtova. Muzej u središtu Londona je otvorio besplatnu "galeriju na otvorenom", kao i "živi laboratorij" kako bi podržao oporavak prirode suočen s klimatskim promjenama.

image

Instagram priča Kate Middleton

Screenshot/instagram/

Ovaj projekt vrijedan 25 milijuna funti bit će jedno od najintenzivnije proučavanih područja urbane prirode na globalnoj razini.

- Poznajem moć prirode koja potiče naš razvoj i blagostanje, donosi na radost i pomaže nam da ostanemo fizički, mentalno i duhovno zdravi. Nadam se da će ovi vrtovi inspirirati i transformirati tisuće ljudi koji će ih posjetiti - rekla je Kate.

"Nature Discovery Garden" i "Evolution Garden", koji pričaju priču o promjenjivom prirodnom svijetu, dva su vrta koji se protežu na pet hektara zemlje, prenosi Daily Mail.

Kate, koja trenutno vodi bitku s rakom, prije nekoliko dana nazočila je finalu Wimbledona, gdje je uručila trofeje pobjedniku Carlosu Alcarazu i drugoplasiranom Novaku Đokoviću. Na meč je došla u društvu kćeri Charlotte i sestre Pippe Middleton, a to je princezi od Walesa bilo drugo pojavljivanje u javnosti otkako je podijelila sa svijetom svoju tešku dijagnozu.

image

Princeza Kate Middleton na finalu Wimbledona

Andrej Isakovic/Afp

Na terenu je zablistala u elegantnoj ljubičastoj haljini, a publika ju je dočekala ogromnim aplauzom. Sve prisutne je pozdravila s osmijehom na licu.

Prije nego što su Kate i njena kći zauzele svoja mjesta u kraljevskoj loži, upoznale su neke teniske zvijezde, uključujući 21-godišnju Emmu Radacanu, kojoj je Kate poklonila buket cvijeća. Charlotte se nasmiješila od uha do uha dok se susrela sa spomenutom britanskom teniskom zvijezdom. Kći princa i princeze od Walesa bila je oduševljena susretom s teniskom zvijezdom, te se fotografirala u njezinom prisustvu.

image

Princeza Kate Middleton na finalu Wimbledona

Stephen Lock/zuma Press/profimedia

Podsjetimo, princeza je krajem ožujka putem video zapisa objavila da je na preventivnoj kemoterapiji. Prije toga je bila na operaciji abdomena. Od Božića prošle godine Kate nije imala nijedan službeni angažman, no 15. lipnja prvi se put nakon operacije i liječenja pojavila u javnosti u povodu rođendanske parade za kralja Charlesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 10:53