NAJLJEPŠA OLIMPIJKA

Vatrena Paragvajka postala je apsolutna senzacija Pariza, a onda je uslijedio šok: ‘Gotovo je!‘

Dva je puta bila na Olimpijskim igrama, a od karijere je odustala sa samo 21. godinom. Savjetuju joj da krene na izbore ljepote

Luana Alonso

 Instagram/

Paragvajska plivačica Luana Alonso šokirala je javnost nakon što je objavila da će s 20 godina završiti svoju karijeru, nakon neuspjeha na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu. Jedna od najljepših sportašica na svijetu nije uspjela ostvariti svoj cilj, a nakon što nije izborila prolaz u polufinale, odlučila je da se više neće baviti plivanjem.

image

Luana Alonso

Instagram/

Luana je rođena 2004. godine, a u svijet sporta je kao plivačica ušla kad je imala 11 godina. Prvi se put natjecala u školskim igrama. Nakon što je pobijedila na igrama i nakon što je čula paragvajsku himnu, Luana je shvatila da voli plivanje te da se želi baviti njime. Tada je rekla i da želi ići na Olimpijske igre, a taj joj se san prvi put ostvario 2021. godine. Osim velikih uspjeha u školi, nanizala je uspjehe i na drugim natjecanjima.

image

Luana Alonso

Instagram/

Osvojila je brojne medalje za svoje uspjehe, uključujući i zlatnu medalju na Južnoameričkim olimpijskim igrama mladih 2022. godine. Alonso trenutno drži i paragvajski rekord u stilu leptir. Osim sporta, Luana studira političke znanosti na Južnom metodističkom sveučilištu u blizini Dallasa u Texasu, a dio je i plivačkog tima Mustangs.

Alonso je prije četiri godine plivala na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali nije doživjela značajan uspjeh u svojoj kategoriji. Tada je imala 17 godina, a natjecala se na 100 metara u stilu leptir. Na Olimpijske se igre vratila ove godine, a svojim se sudjelovanjem pohvalila na Instagramu krajem lipnja.

image

Luana Alonso

Instagram/

"Službeno je! Kvalificirala sam se za igre u Parizu 2024!", napisala je tada na X-u te dodala da "ne može dočekati" Olimpijske igre. Njezinu je objavu vidjelo oko 2.5 milijuna ljudi, što nije čudno s obzirom na to da je Luana izrazito popularna na društvenim mrežama. Na Instagramu ju trenutno prati 342 tisuće ljudi.

image

Luana Alonso

Instagram/

"Moje je srce presretno što ću ponovno predstavljati moju državu. Hvala mojoj obitelji i sponzorima koji su mi ovo omogućili. A svi vi koji me pratite, pošaljite mi svoju ljubav i privrženost", dodala je u svojoj objavi. Brojni su joj tada čestitali i poručili da su uzbuđeni što će ju gledati na natjecanju. Osim što su joj čestitali na kvalifikacijama za Olimpijske igre, komentirali su i njezin atraktivan izgled te joj poručili da bi se trebala prijaviti za Miss Universe. Inače, popularnost na društvenim mrežama je stekla 2022. godine nakon što je pokazala tetovažu olimpijskih krugova. Fotografija je postala viralna te je prikupila 148 tisuća lajkova. Luana danas najčešće objavljuje fotografije na kojima pokazuje svoju zavidnu figuru i isklesane mišiće u bikinijima.

image

Luana Alonso

Instagram/

Alonso je nakon neuspjeha objavila da više neće plivati. U kvalifikacijama je otplivala s vremenom 1:03:09 te nije bila blizu najbržih 16 koje su prošle u polufinale. "Sada je službeno. Povlačim se iz plivanja, hvala svima na podršci. Oprosti, Paragvaj. Moram ti zahvaliti", napisala je na svom Instagramu. Ranije je izjavila da u mirovinu planira otići s 26, 26 ili 27 godina, ali je ovim potezom znatno skratila svoju planiranu plivačku karijeru.

Inače, iako je plivanje njezina velika ljubav, najveća joj je želja bila osnovati svoju obitelj i postati majka. "Ako budem nastavila s plivanjem, to neće biti moguće", rekla je. Kako je ranije pisao Clarin, Alonso bi sljedeće godine trebala diplomirati na svom sveučilištu te se nakon toga htjela prestati baviti plivanjem kako bi ostvarila svoju veliku želju.

Mlada plivačica nije otkrila čime će se baviti u ‘mirovini‘, ali brojni smatraju kako bi mogla uspjeti u svijetu modelinga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2024 11:48