SPEKTAKL NA HIPODROMU

Večeras nastupa Ed Sheeran, jeftine karte preplavile oglasnike: ‘Slomila sam nogu pa moram mijenjati...‘

Karte se mogu kupiti i za 30 eura po ulaznici za stajanje, a neki su kao razlog preprodaje naveli poslovni put ili pak bolest

Ed Sheeran

 Yuki Iwamura/Afp

Ed Sheeran će po prvi puta nastupati u Hrvatskoj i to na zagrebačkom Hipodromu. Pošto je riječ o svjetski poznatom glazbeniku interes za njegov open air koncert bio je velik. No što se nastup više približava Facebook Marketplace i ostali oglasnici prepuni su karata koje se preprodaju po nižim cijenama, pa čak i za 30 eura, neki pak za svoje karte traže zamijene. Organizator samog koncerta je austrijska tvrtka Barracuda.

Na Facebooku smo naišli na 26 oglasa koji nude ulaznice, a najjeftinija ulaznica koja se može kupiti za 40 eura je ona za stajanje. Cijene ulaznica za stajanje variraju, a mogu se naći one za 50, 60, 70 pa čak i preko 90 eura.

Karte za tribine se također prodaju, a najčešće dostupne su po cijeni od 180 eura za dva mjesta ili pak 200 eura za dvije ulaznice u crvenoj stajaćoj zoni. Najjeftinija ulaznica koja se nudi za tribinu snižena je sa 74 na 65 eura.

Neki svoje karte žele i zamijeniti za druge, a ne ih prodati.

„Slomila sam nogu, pa trebam karte za sjedenje. Nadoplaćujem po potrebi. Meni ne treba nadoplata ako je karta jeftinija“, stoji u jednom tekstu oglasa.

image

Preprodaja karata

/Screenshot Facebook

Karte se prodaju, ali i traže u Facebook grupama studenata i studentskih domova pa se tamo karta za stajanje koja je inače koštala 89,90 eura također može kupiti za 40, dok ju neki studenti prodaju za 65. Ulaznice za stajaći dio mogu se naći i za 90 eura dok su neki u svojim oglasima naveli cijene po dogovoru.

image

Preprodaja karata

/Screenshot Facebook

Malo je onih koji nude sjedenje, ali naišli smo na neke karte po cijeni od 70 eura. Ulaznica koje se preprodaju uistinu je mnogo, a nismo mogli ni izbrojati koliko je puno oglasa, samo je par članova grupa navelo razlog prodaje, a on je bio nenadani poslovni put.

image

Preprodaja karata

/Screenshot Facebook

Karte za koncert nude se i na jednom od najpoznatijih oglasnika u Hrvatskoj, na „Njuškalu“, a kada se u tražilicu upiše ime pjevača sustav izbaci 366 aktivnih oglasa koji prodaju ulaznice.

image

Preprodaja karata

/Screenshot Njuškalo

Najjeftinije stoje 30 eura, dok ima i onih za 40 i 45. Sjedenje na tribini c može se naći i za 130 eura po ulaznici dok neki nude stajanje crveno po cijeni od 359,60 eura za četiri karte.

image

Preprodaja karata

/Screenshot Njuškalo

Neki su u opisu oglasa napisali kako ulaznice prodaju jer ne mogu doći na koncert, drugi pak jer imaju Coronu, neki su ostavili svoje brojeve oko dogovora za plaćanje dok su drugi kao način plaćanja naveli link na fanSale platformu.

image

Preprodaja karata

/Screenshot Njuškalo

image

Preprodaja karata

/Screenshot Njuškalo

Neki korisnici nude popust na kupnju više ulaznica dok neki inzistiraju da karte koje imaju prodaju isključivo u paru i nikako drugačije dok drugi nude nižu cijenu ako se karte kupe do određenog sata.

image

Preprodaja karata

/Screenshot Njuškalo

Kako bi do karata došli pretražili smo još i Plavi oglasnik, Čačkalo i Total oglasnik no rezultata nije bilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. kolovoz 2024 13:23