HOLIVUDSKI ZLATNI PAR

Voljeli su se 50 godina, bili su nezasitni, imali kolibu za seks, a nisu se suzdržavali čak ni pred djecom

Paul Newman bio je preko ušiju zaljubljen u Joanne Woodward, zbog koje je ostavio svoju prvu suprugu Jackie Witte

‘A new kind of love‘, 1963. - Paul Newman i Joanne Woodward

 Paramount Pictures/afp/profimedia/Paramount Pictures/afp/profimedia

Za mnoge su Paul Newman i Joanne Woodward predstavljali onaj moćni holivudski par kojemu svi zavide, a njihova ljubav potrajala je pet desetljeća. Jedan od najomiljenijih holivudskih parova svih vremena zajedno je osvojio 14 nominacija za Oscara, dva prestižna zlatna kipića, četiri Emmyja i iza sebe imaju dugi popis filmskih klasika. A iza zatvorenih vrata njihova doma krila se velika ljubav, strast, požuda i brojni nježni trenuci. "Mogli su imati svoje loše trenutke, svađati se, ali uvijek su se na kraju vraćali jedno drugome", rekla je njihova kći, umjetnica i bivša glumica Melissa Newman, jednom prilikom za magazin People. "Njima je uspjelo ono što je nevjerojatno u Hollywoodu - održati svoj odnos."

A ova velika ljubav započela je kao tajna afera, dok su oboje glumili u predstavi ‘Piknik‘ na Broadwayju. On je tada još bio u braku s prvom suprugom Jackie Witte, s kojom je imao troje djece.

"Žene su se bacale na njega. A moja je mama, s druge strane, tada komentirala: ‘Bože, dobro je što je ovaj Paul Newman zgodan, jer glumiti ne zna sigurno!‘", otkrila je njihova kći Melissa. No, međusobna privlačnost ovog para bila je neporeciva od samih početaka, i to toliko jaka da se Newman odlučio upustiti u aferu s njom.

Godine 1958. odlučio se razvesti od supruge Jackie, a onda se iste godine vjenčao s Woodward. Medeni mjesec proveli su u Londonu.

Koliko je njihova ljubav bila burna najbolje pokazuju ljubavne bilješke slavnoga glumca, a dijelove tih bilješki otkrila je njihova kći u knjizi ‘Head Over Heels: Joanne Woodward i Paul Newman.‘

image

Paul Newman i Joanne Woodward

/Photo12 Via Afp

"Postoje citati iz njegovih pisama u knjizi. Čitala bih ta pisma i pomislila: ‘Oh, ovo je tako slatko. Ovo bi trebalo ići u knjigu.‘ A onda bih nastavila čitati i u sljedećem bih trenutku rekla: ‘Ooh, tata, pa ne mogu ovo staviti u knjigu!‘", ispričala je jednom prilikom Melissa za Fox News Digital, dok je govorila o strastvenim pismima koja su njezini roditelji razmjenjivali u mladosti, a prema kojima je bilo itekako jasno da je glumac zaljubljen preko ušiju - a ta je ljubav potrajala do kraja njegova života.

Melissa je dodatno pojasnila da su bila "drska i zločesta", ali "nisu bila neukusna pornografija."

"Uvijek sam bliskim prijateljima govorila: ‘Ljudi, pročitajte stvari koje je moj tata pisao mojoj mami... i pišite si bilješke!‘ Ovako se udvara nekome. Bio je strašno zaljubljen u nju", ispričala je kći, koja je staru torbu s pismima pronašla na tavanu i skoro je bacila u smeće. Srećom, u posljednjem se trenutku predomislila.

image

‘A new kind of love‘, 1963. - Paul Newman i Joanne Woodward

Paramount Pictures/afp/profimedia/Paramount Pictures/afp/profimedia

Melissa je također opisala kako je spavaća soba njezinih roditelja imala komično velike zastore te da je bez sumnje gotovo svjedočila njihovom seksu iz prve ruke, puno prije nego što je bila dovoljno velika da shvati što to njezini roditelji rade iza zatvorenih vrata.

Šuškalo se da je njegov život obilježila njegova majka, koja ga je toliko obožavala da se prema njemu ponašala kao prema lutki na koncu. Zbog toga je postao i ovisan o alkoholu, što je predstavljalo veliki problem u njegovu braku s Woodward, pa ga je u jednom trenutku čak i izbacila iz kuće. Odlučio je okrenuti novi list upravo zbog voljene supruge.

Par je bio itekako posvećen humanitarnom radu, a njihove donacije neprofitnim organizacijama bile su ponajviše potaknute preranom smrću njegova jedinog sina, Scotta, kojeg je dobio u prvom braku, a koji je preminuo od posljedica predoziranja. Ta ga je životna tragedija toliko potresla da je Newman čak razmišljao da si oduzme život.

Kad im se rodila kći, Woodward se na neko vrijeme povukla iz Hollywooda i brinula se o djeci. Također se brinula i o njegovoj djeci iz prvog braka, a koliko je bila bliska s njima, najbolje govori izjava njegove kćeri Stephanie, koja je u jednom dokumentarcu ispričala da ju je toliko voljela, unatoč tome što je Newman zbog nje ostavio njezinu majku. Stephanie je na ruku čak i tetovirala Woodwardičino ime.

image

Joanne Woodward i Paul Newman

Globe Photos/zuma Press/profimedia/Globe Photos/zuma Press/profimedia

Newmanovi posthumni memoari objavljeni su 2022. godine, a u njima je otkriveno da se nije osjećao kao seks simbol sve dok nije upoznao svoju Joanne. U knjizi su otkriveni i neki intimni detalji iz njihova braka.

"Joanne je u meni probudila pravu strastvenu zvijer", napisao je u jednom odlomku. "Ostavili smo trag požude posvuda. Hoteli i javni parkovi, kao i u svakom automobilu iz rent-a-cara", pisao je među ostalim, prenosi Vanity Fair.

Joanne je čak uredila jednu kolibu koju je zvala ‘kolibom za je***‘.

"Kolibu je Joanne uredila. Čak i kad nam djeca dođu, išli bismo u tu kolibu nekoliko večeri tjedno i jednostavno bili intimni, bučni i grubi", prepričao je u knjizi legendarni glumac.

Par je u braku dobio tri kćeri, a ostali su zajedno sve do Newmanove smrti 2008., kad je izgubio bitku s rakom. Woodward danas ima 94 godine i boluje od Alzheimera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 14:50