Slučaj Kasumović

Zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnika zaustavljena produkcija serije ‘Halo taxi‘ u kojoj glumi zvijezda hita ‘Lud, zbunjen, normalan‘

Moamer Kasumović, najpoznatiji po ulozi Damira Fazlinovića, izbačen je iz serije za koju je već snimljena pilot epizoda

Makarska, 191117.
Predstava Sjajni momci u kojoj glume Mustafa Nadarevic, Senad Basic i Moamer Kasumovic odigrana u dvorani Gradskog sportskog centra Makarska.
Na fotografiji: Predstava Sjajni momci.

 Ivo Ravlic/cropix/Cropix

Moamer Kasumović, televizijskoj publici najpoznatiji po ulozi Damira Fazlinovića iz serije "Lud, zbunjen, normalan", izbačen je iz nove serije "Halo taxi". Zbog glumca koji je osuđen zbog kaznenog djela bluda nad maloljetnom osobom, zaustavljena je produkcija te serije, za koju je već snimljena pilot epizoda, potvrdio je za Dnevni avaz Feđa Isović, scenarist serije "Lud, zbunjen, normalan" koji će za "Halo taxi" angažirati novog glumca.

- Šokiran sam ovim što se otkrilo. Cijela ekipa, cijela produkcija je u šoku. U početku nismo mogli vjerovati da se nešto tako dogodilo, mislili smo da je riječ o traču, da su to laži. Međutim, ispostavilo se da je sve istina. Stvarno, svi smo šokirani. Obustavljamo sve projekte u kojima je on. Mi smo prošle godine radili s njim pilot seriju. Čim smo za ovo saznali, obustavili smo produkciju te serije. Stvore li se uvjeti, seriju ćemo snimati s nekim drugim glumcem - kazao je Isović za Dnevni Avaz o Kasumoviću koji je osuđen na kaznu zatvora od jedne godine koju je "otkupio" uplativši 36.500 KM odnosno za 18.250 eura te nije išao u zatvor.

Slučaj datira iz 2021. godine, a javnost je za njega doznala prije par dana, točnije 16. rujna, kada je nakon predstave o vršnjačkom nasilju progovorio mladić iz publike koji je kazao kako je bio žrtva pedofilije kada je imao 14 godina, te da je počinitelj poznati glumac. Iz publike su ga pitali o kome se točno radi, a mladić je odgovorio - o Moameru Kasumoviću. Dodao je da je cijeli slučaj dobio sudski epilog i da za to postoji sudska presuda.

Raport.ba piše kako postoje indicije da ovaj mladić nije jedina žrtva 42-godišnjeg Kasumovića, jer se u njihovu redakciju, vele javio, još jedan mladić, zbog kojeg bi, navode, mogla biti pokrenuta nova istraga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 15:31