MATTHEW STOCKMAN Afp
NOVO PRIZNANJE

Jokić još jednom osvojio MVP nagradu: Pobijedio Dončića i zvijezdu Oklahome te ušao u elitno društvo

Uz Michaela Jordana i LeBrona Jamesa postao je jedini igrač koji je nakon 1990. osvojio tri MVP nagrade
Piše: SNObjavljeno: 09. svibanj 2024. 07:26

Srpski reprezentativac i centar Denver Nuggetsa Nikola Jokić osvojio je nagradu za najkorisnijeg igrača NBA lige (MVP) za sezonu 2023./2024. Jokiću je ovo treći put da je osvojio najprestižniju nagradu NBA lige, a taj uspjeh ga je smjestio u jako dobro društvo.

Naime, srpski košarkaš je uz Michaela Jordana i LeBrona Jamesa postao jedini igrač koji je nakon 1990. osvojio tri MVP nagrade. Također, Jokić je ušao u društvo Billa Russella, Wilta Chamberlaina, Kareema Abdul-Jabbara i Mosesa Malonea kao jedinih igrača na centarskoj poziciji s tim brojem osvojenih MVP nagrada.

"Joker" je ove godine bilježio nevjerojatne brojke od 26,4 poena, 12,4 skokova i 9,0 asistencija, uz 1,4 ukradenu loptu i 0,9 blokova. Prošlosezonski prvak je u MVP utrci osvojio 79 glasova i pobijedio beka Oklahome City Thundera Shaija Gilgeousa-Alexandera (15 glasova) i slovenskog košarkaša Luku Dončića (4 glasa) iz Dallas Mavericksa.

Jokićevi nastupi su njegovim Nuggetsima omogućili treće mjesto u Zapadnoj konferenciji, a Denver se trenutno nalazi u konferencijskom polufinalu u kojem gubi 2:0 u seriji od Minnesota Timberwolvesa. Nuggetsi su izgubili obje domaće utakmice i nalaze se u jako teškoj situaciji te je sve izglednije da neće obraniti naslov prvaka.

Linker
09. svibanj 2024 07:28