HRVOJE VUKOVIĆ

Bivši igrač Hajduka za DJ pultom: Uživam glazbi isto kao nekad u nogometu

Bivši nogometaš s grupom prijatelja privodi kraju pripreme oko organizacije Enter festivala na poznatoj splitskoj plaži
Split, 230710. Caffe bar ST Riva na Rivi.Party najave "Enter festivala" koji ce se sljedecih dana odrzavati u Splitu. Na slici: Hrvoje Vukovic bivsi igrac Hajduka a sada organizator "Enter festivala" (prvi s desna).Foto: Paun Paunovic / CROPIX
 Paun Paunović / CROPIX

SPLIT - Hrvoje Vuković ovih dana živi sto na sat. Bivši nogometaš kojeg sigurno pamtite iz vremena kada je igrao u Hajduku danas živi u nekom potpuno drukčijem điru. S grupom prijatelja i poslovnih suradnika, 30-godišnji Splićanin upravo privodi kraju pripreme oko organizacije Enter festivala koji će se održati u petak i subotu, 6. i 7. kolovoza, na najpoznatijoj splitskoj plaži Bačvice.

Enter festival je zamišljen kao dvodnevni summit ljubitelja elektronske glazbe, nečega što se kod nas etiketira kao “urbani zvuk”, znači: house, hip-hop, R&B... Tridesetak poznatih svjetskih i domaćih DJ-a na dvije pozornice imat će zadatak napraviti ludi štimung na plaži na kojoj se očekuje i do deset tisuća posjetitelja.

Teška ozljeda zgloba

- Reakcije su super pozitivne. Čak smo u jednom trenutku ostali bez ulaznica jer nismo očekivali da će tako dobro ići u pretprodaji - priča nam bivši nogometaš.

Vuković je potpuno zaokupljen ovom glazbenom pričom u koju je “na glavu uskočio”, da se njegova nogometna karijera čini kao nešto što je odavno arhivirano. Iako je gotovo do jučer bio aktivni nogometaš.

S nogometom je završio prerano, sa 30 godina, i to zbog teške ozljede zgloba. Ipak, nekih stvari se vrlo rado sjeti.

Za one koji površno prate nogomet spomenimo da je Vuković bio član jedne talentirane generacije koju su sačinjavali mnogi poznati nogometaši: Stipe Pletikosa, Goran Sablić, Srđan Andrić, Zvone Deranja, Mate Bilić, Darko Miladin... Ta momčad već je od najmlađih uzrasta postizala zapažene rezultate, činili su okosnicu mlade reprezentacije Hrvatske, kasnije su s Hajdukom osvajali prvenstva.

Radi za svoj gušt

Nogomet je igrao u Njemačkoj, za klubove Wacker Burghausen i Alemanniu Aachen. Nije to bila blještava pozornica na kakvu su izašli neki njegovi suigrači i prijatelji iz te generacije.

Vuković nikad nije upadao u kalup tipičnog nogometaša. Završio je gimnaziju, paralelno s nogometnom karijerom pokušavao je gurati studij prava, a danas studira informatički menadžement.

Kako se našao u glazbi, a posebno elektronskoj?

- Sam sam otkrio tu vrstu muzike. Sviđa mi se taj đir, ako nije plesna glazba onda mi je bitno da mi pašu stihovi.

TBF su oduvijek bili moji favoriti, a danas dosta pratim hrvatski hip-hop scenu i tu ima jako zanimljivih bandova. Nemam ništa protiv narodnjaka niti me smeta ako to moji prijatelji ili suigrači slušaju. Ali ne nalazim se u tim žalopojkama. Fešte na kraju sezone u Njemačkoj organizirali bismo na Majorci koja je poznata po house partyjima.

Tad sam se pobliže upoznao s tom scenom. Jedan djelić toga s ovim projektom pokušat ćemo dovesti u Split.

Ovaj grad zaslužuje da ima jednu takvu urbanu zabavu, iako je ta glazba vani “mainstream”. Otud i znatan interes turista koji dolaze u Split radi Enter festivala.

Jeste li se okušali kao DJ? -To je nešto što radim za svoj gušt. U glazbi danas baš uživam kao što sam prije uživao u nogometu - zaključio je Vuković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 09:16