Dunja Rajter u Zadru ovjerila vezu s 20 godina mlađim suprugom

ZADAR - Poznata njemačka glumica i pjevačica hrvatskih korjena Dunja Olga Rajter (69) večeras je u Zadru nakon 25-godišnje veze stupila u brak s njemačkim televizijskim producentom Michaelom Horstom (49).



Prema njenoj želji svečanost vjenčanja održana je u crkvi Bezgrešnog začeća Blažene djevice Marije na Puntamici, a skromnu ceremoniju pred najužom rodbinom i prijateljima vodio je župnik don Emil Bilaver. Iako se uoči vjenčanja nagađalo da će kum mladoženji biti glavom i bradom Arnold Schwarzenegger, guverner Kalifornije i filmski Terminator, s kojim je Horst navodno prijatelj od djetinjstva, mladenci su za kumove izabrali supružnike Erika i Radu Pavin, vlasnike poznatog restorana i hotela Niko na Puntamici gdje je nakon obreda za mladence priređena svečana večera. Vjenčanju su uz starije Horstove roditelje nazočili i Dunjin sin iz prvog braka Danny, glumac Duško Lončar te obitelj dr. Nikše Milića iz Zadra.



Dunja Rajter (ili Reiter) rođena je 1940. u slavonskim Našicama. U Zagrebu je pohađala Dramsku akademiju, a od 1964. živi u Njemačkoj gdje je ostvarila zapaženu glumačku i pjevačku karijeru. Od kraja 60-tih do 2003. nastupila je u preko 40 filmova te snimila desetak albuma. Posebno upamćena ostala je po ulozi u prvom filmu o Winnetou te po sjajnim izvedbama šlagera i šansona u 70-ima i 80-ima kada je bila na vrhuncu karijere i među najizvođenijim pjevačicama u Njemačkoj.



Da je njena popularnost još uvijek velika potvrdio je i dolazak u Zadar posebne ekipe reportera iz vodećeg njemačkog celebrity magazina Bunte koji imaju ekskluzivno pravo objave snimaka s vjenčanja za njemačko tržište. Uoči polaganja svetih zavjeta mladenci su iza oltara od bijelih ruža na njemačkom i hrvatskom čitali ulomke iz poslanice Korićanima. Ipak mediteransku atmosferu obredu dali su mjesni pjevači crkvenog zbora pod vodstvom Petre Glavan i trojica dalmatinskih pjevača s gitarom i mandolinom. Posebno emotivan trenutak dogodio se prije prvog poljupca novopečenih supružnika kada je na njihov zahtjev mini klapa Sotto voce zapjevala “Che, sera sera”. 



Ivica Nevešćanin/EPEHA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 16:29