U KVARTU ZA ZVIJEZDE

EKSKLUZIVNO Modrić se useljava u elitnu vilu u strogo čuvanoj četvrti Madrida: Prvi susjedi bit će mu Ronaldo i Mourinho!

Za kraljevski klub - kraljevski kvart, kažu Španjolci, misleći na luksuzni kvart La Finca, udaljen nekoliko kilometara od Madrida, u kojem žive samo najbogatiji, a među njima i igrači Reala. Jedan od stanovnika tog strogo čuvanog golemog kompleksa uskoro će biti i nogometaš Luka Modrić koji će navodno tamo unajmiti jednu od vila čija je cijena i do 10.000 eura mjesečno. U La Finci živi većina Realovih igrača, na čelu s trenerom, i svi će oni biti susjedi Modrićevih. A život u La Finci je, kako tvrde španjolski mediji, i prestiž i odricanje.

Čuvanje privatnosti

S jedne su strane neviđeni luksuz i glamur, a s druge otuđenost i izolacija. U Madridu La Fincu zovu i zlatni kavez. To je mjesto, naime, zaista svijet za sebe. Na golemoj površini, veličine gradića, prostiru se vile, bazeni, zelene površine, farma, igrališta, parkovi i umjetna jezera, a sve je to strogo čuvano, pokriveno kamerama, provjerenim osobljem i nitko osim stanara ne smije ući. I njihovi se gosti moraju unaprijed “naručiti” jer ni ulaz, ni ulice između vila nisu javni, nego privatni i nitko nepozvan ne može ni ući, ni šetati. La Finca se diči tim mjerama, tvrdeći da tako čuva privatnost i sigurnost najbogatijih stanovnika.

Od Realovih nogometaša, u La Finci živi Cristiano Ronaldo, i to u peterosobnoj vili od 950 kvadrata s bazenom na parceli od 4500 kvadrata, koju plaća 10.000 eura mjesečno.

Luksuzni ‘geto’

Osim Ronalda, tamo su Benzema, Kaka, Coentrao, Di Maria, Albiol, Arbeloa, Carvalho, Khedira, ali i trener Jose Mourinho, a uskoro će se doseliti i Iker Casillas s djevojkom Sarom Carbonero. Španjolski mediji kažu da je ovakav način života pun pogodak za trenera koji može kontrolirati svoje igrače i izvan terena te da je to nedostatak u ovom luksuznom “getu”.

Pretpostavlja se da će se Luka Modrić sa svojom obitelji useliti u vilu sličnu Ronaldovoj, a u glamuroznom kvartu ima i jeftinijih i dvostruko skupljih kuća. Cijene najma kreću se od 3900 eura na mjesec za stan od 450 kvadrata do 20.000 eura za sedmerosobnu vilu od 1300 kvadrata. Budući da će Luki ugovor s Realom donositi 513 eura po satu, stanarinu od 10.000 eura isplatit će za dan-dva.

Najskuplja vila u La Finci stoji devet milijuna eura i ima 1500 kvadrata, a da se Luka igrom slučaja odluči na taj potez, tu skupocjenu kuću isplatio bi za dvije godine. Većina vila u La Finci je slična, razlika je u detaljima i interijeru.

Strog profil kupaca

Privilegirani stanovnici La Fince mogu uživati u nezamislivom luksuzu, a budući da su tako dobro zaštićeni i strogo čuvani, mogu sačuvati privatnost i intimu te djecu slobodno puštati da se sama igraju na golemim travnjacima i igralištima. Kako bi bili sigurni tko živi u svakoj vili, prilikom kupnje se pomno provjerava svaki kupac pa kuću ne može kupiti bilo tko. Unutrašnjost vila nigdje se ne pokazuje, ne rekalmira, nego zainteresirani kupci moraju proći intervju i razgledati nekretninu. Španjolski mediji navode kako prije nekoliko godina jednom bogatašu nije dopustili da postane stanovnik La Fince jer su sumnjali u njegove poslove. Time žele spriječiti doseljavanje ljudi koji se ne uklapaju u željeni profil.

U agenciji koja se bavi nekretninama kažu da je Ronaldo po svaku cijenu htio privatnost jer je došao iz Engleske gdje su ga proganjali paparazzi. Iako je htio po svom ukusu izabrati jedan drugi kvart za život, kada je posjetio La Fincu, odlučio je ondje živjeti zbog prednosti koje mu pruža. Tvrde da je La Finca najelitniji, najekskluzivniji i najsigurniji stambeni kompleks u Španjolskoj te da u blizini glavnoga grada nema više tako velike površine na kojoj bi mogao niknuti kompleks nalik La Finci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. rujan 2024 22:53