POČELA DESETA SEZONA

FOTO Ljepotice obilježile početak party sezone na Zrću

 Andrija Lucić / CROPIX

NOVALJA - Proslavljena hrvatska plaža Zrće, u svijetu prepoznata kao novo blago zabave Mediterana, sinoć je službeno započela još jednu, desetu po redu sezonu partijanja. Svoja vrata sinoć su otvorili svi klubovi na plaži, Aquarius, Papaya, Kalypso i lani otvoreni klub Noa, no Papaya je imala najveći tulum; modnu reviju i gostovanje DJ-a Jerome Ismae, koji je otvorio centralni plesni podij kluba.

Svoju jubilarnu obljetnicu Papaya je otvorila proslavljenim After Beach Partyjem, (upravo su popodnevni plesnjaci najatraktivniji za domaće i strane turiste), tijekom kojeg je održana i modna revija kupaćih kostima naše menekenke i novinarke Fani Stipković u suradnji s Pletixom. Vrlo prigodno s obzirom da je dress code na zrćanskim after partijima uglavnom samo kupaći kostim. Bio je to dizajnerski debi novinarke s Nove TV, koja, međutim, kako nam je otkrila, u planu ima još i kolekcije donjeg rublja i nakita.

- Ova kolekcija namijenjena je samosvjesnoj ženi koja se ne boji naglasiti svoj seksipil i atribute– rekla je novopečena dizajnerica Fani Stipković, čiju su reviju nosile njezine prijateljice iz svijeta mode, Iva Jerković, Antea Kodžoman, Maja Cvjetković, koje su i same ostale partijati do ranih jutarnjih sati. Naše su manekenke na Zrću, kako kažu prvi puta, ali im se tamo jako svidjelo.

-Ma kakva sodoma i gomora? To postoji samo u glavama ljudi koji govore takve stvari - kazala je Fani.

Nešto iskusnija u partijanju na Zrću je poznata voditeljica s Nove TV Nikolina Pišek, koja, kako nam je rekla, obožava Zrće, kao i elektronsku glazbu, najviše house, ali i techno.

-Ja sam ovdje već stari rezident, i svake godine dođem na Zrće po tri-četiri dana, ali samo toliko jer sve iznad toga je izuzetno opasno, pogotovo za nas koji smo u lijepim tridesetima – kazala je Nikolina.

Našlo se tu još poznatih faca, pa su u VIP klubu uz ritmove housea zaplesali i navodni ljubavnik Tanje Dragović, nogometaš Marko Šimić, novinarka s Nove TV Martina Podgorski, te spomenute manekenke.

Osim što se kompletna zagrebačka špica preselila na Zrće, treba napomenuti da su većinu rasplesanih gostiju na prepunom podiju Papaye činili strani turisti pretežno s engleskog govornog područja. Za tjedan dana će, naime, početi Hideout festival tijekom kojeg se na Pagu očekuje oko 10 tisuća Britanaca. A rasplesani ljubitelji elektronske glazbe različite dobi, nacionalnosti i boje kože potvrdili su da je dugoiščekivana ljetna sezona napokon počela. A biti će još samo živopisnije jer ovo ljeto najavljeni su dolasci velikih DJ imena, kao što su Carl Cox, Armin Van Buuren, Nicky Romero, Fedde le Grand, Benny Bennasi...

S obzirom na hladnjikavi noćni vjetar činilo se da će bazeni u Papayi sinoć ostati bez kupača, no ta situacija nije dugo potrajala. S gornje etaže kluba, tri metra od razine bazena, jedan je Britanac prišao rubu, uredno odložio cipele, novčanik i šešir te kompletno odjeven skočio dvostruki salto unatrag. I tako otvorio sezonu kupanja...

Da nas čeka razuzdana zabava bilo je očito već na samom ulazu u klub, kada smo posvjedočili za naše prilike, pomalo nesvakidašnjem prizoru. Trojica Britanca u ranim tridesetima ulaznice su htjeli platiti kreditnom karticom.

– Kartice ne primamo - kazao je djelatnik na ulazu, no to nije nimalo obeshrabrilo Papayine goste. Dvojica od njih, nadmećući se tko će platiti upad, izvade svaki po najlonsku vrećicu u kojoj se nalazio snop od stotinjak novčanica u apoenima od 50 eura. Čemu služi ta najlonska vrećica nismo uspjeli doznati, no vjerojatno dobar provod uključuje i kupanje u bazenu, a novac treba sačuvati suhim.

Zabava na kojoj jedno pivo stoji oko 30 kuna, nedostupna je, na žalost, velikoj većini mladih Hrvata koji su željni dobrog provoda, no to ne znači da na Zrću nema domaćih gostiju. Naime, neki lokalni partijaneri, kako smo doznali, tamo ljeti dolaze s frižider torbama punim alkohola, pa u plesnim pauzama po piće odlaze na vlastiti „šank“ na plaži. A ako netko odnese frižider torbu? - Ma neka je nosi, brate!, reći će oni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 20:42