SRETNA OBITELJ

JELENA RADAN ZA STUDIO 'Sreća sa 15 godina mlađim Borisom i našom kćerkicom Mašom'

Tridesetosmogodišnja glazbenica u zagrebačkoj Petrovoj bolnici rodila je svoju prvu kćer, s kojom je ovaj tjedan stigla kući, gdje ih je dočekao presretni tata, vizualni umjetnik Boris Sekulić. Zaljubljeni par, koji se nikad nije dao smesti zbog zlih komentara o velikoj, 15-godišnjoj razlici u godinama, priznaje da apsolutno nikad nisu bili sretniji.
Solin, 300709.Na solinskoj Gradini veceras su koncert odrzale cure iz grupe Meritas i Jelena Radan.Na fotografiji: Jelena Radan.Foto: Mario Todoric / CROPIX
 Mario Todorić / CROPIX

Svaki dan s našom curicom mi je poseban. Znam da zvuči stereotipno, ali i ja ću poput svake mame reći da je ona posebna beba. U stanju sam satima gledati njezino lišce. Smiješim joj se, jer mi se čini kao da ona osjeća moju sreću, moj osmijeh. Dok sam čekala da dođe na svijet, negdje sam pročitala da bebe osjećaju i smijeh, i zadovoljstvo, i nemir svojih roditelja, pa se trudim da moja kći osjeti sve ono najbolje što joj mogu dati. A dajem joj punog srca i u ovih tjedan dana otkako je ona sa mnom i Borisom mogu tek samo kratko reći: lijepo nam je - kaže Jelena Radan, koja je prošlog tjedna u zagrebačkoj Petrovoj bolnici na svijet donijela svoje prvo dijete, kćerkicu koja će se, doznajemo od Jeleninih prijatelja, najvjerojatnije zvati Maša.

Presretni roditelji, 38-godišnja glazbenica i njen partner, 23-godišnji vizualni umjetnik Boris Sekulić kojeg u umjetničkim krugovima znaju i pod nadimkom Neon 10, željeli su da djevojčica, rođena u horoskopskom znaku Jarca, ima kratko ime koje će joj, naravno, pristajati.

Strah pred porod

- I Jelena i Boris na prvi su se pogled zaljubili u svoju kćerkicu. Jedva su čekali da s njom u naručju iz bolnice krenu doma, a Jelenu je neugodno iznenadilo što su ih pred rodilištem dočekali fotografi - kažu prijatelji zagrebačke pjevačice, koja ni u snu nije pomišljala da će postati predmet tolikog medijskog interesa.

- Uvijek sam zazirala od rasprostiranja svog privatnog života u medijima. S druge strane, želim i volim pričati o onome što stvaram, a svjesna sam da jedno ide s drugim. Ali, voljela bih da naši prvi dani s našom djevojčicom i ostanu samo naši - objašnjava Jelena, koja je s malenom i svojim dragim Borisom doma iz bolnice došla u ponedjeljak.

- Kako nam je sada utroje? Predivno. Svaki dan otkrivamo nešto novo s našom curicom koja, barem zasad, nije ni pretjerano zahtjevna, ni pretjerano glasna. Naravno, i ona, poput svih malih bebica, ima svoj ritam, a ja sam mu se u potpunosti prilagodila. Kad spava ona, spavam i ja - priča Jelena nježno držeći u naručju svoju djevojčicu, koju je rodila dan uoči očekivanog termina porođaja, koji je bio predviđen za 4. siječnja. Poput svih budućih majki, i Jelena je, kaže, imala tremu, bila je nestrpljiva da ugleda svoju bebu koja će, rekli su joj u šali prijatelji, biti poliglot, jer je Jelena dok je bila u drugom stanju promovirala album “Voyage” na kojem pjeva na francuskom, engleskom, portugalskom i hrvatskom jeziku.

Novi album i beba

- Ako je to istina, onda će ona biti čudo od djeteta, jer je uz sve to njen tata Boris dijelom Mađar - našalila se nedavno glazbenica.

- Da, doista sam mnogo napravila u posljednjih godinu dana. I novi album i bebicu. Rodilo se puno toga - kroz smijeh kaže Jelena, koja će neko vrijeme pjevati samo svojoj djevojčici. Bude li sve po planu, svoje će nove pjesme, dodaje, nastaviti promovirati tijekom ljeta.

- U glavi već postoje i neke zamisli za novi album, ali ne još. A uz sve to, uvijek, pa tako i sada, isprepliće se i obitelj, prijatelji. Život - priča Jelena, koju njen Boris najčešće ne zove imenom, nego joj se obraća s “ljubavi”.

Jelena i Boris zaljubili su se potkraj 2010. godine, u doba kada je on bio student druge godine Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Dežurni dušobrižnici odmah su izrazili sumnju koliko će zbog velike razlike u godinama ta ljubav potrajati, ali ni Jelena ni Boris na to se nisu obazirali.

- Iskreno, u nekim je stvarima Jelena šašavija od Borisa, koji je unatoč svojim relativno mladim godinama izuzetno zreo i ozbiljan muškarac - govore Jelenini prijatelji i nastavljaju: - Nikad nismo primijetili da je on znatno mlađi od nje, jer se njih dvoje savršeno nadopunjavaju. Najvažnije je da se iznimno vole, izuzetno poštuju i međusobno razumiju, te podržavaju i privatno i poslovno. A godine? Kako pjesma kaže: ‘Godine doista nisu važne’ - pričaju prijatelji para koji je na albumu “Voyage” i poslovno surađivao.

Osvojila osmijehom

- Boris ne može odoljeti da idejno i izvedbeno ne sudjeluje u mom radu, a ja ne mogu odoljeti da to ne prihvatim - objasnila je Jelena promovirajući album prožet nostalgijom što ga je ilustrirao upravo Boris, koji je svojedobno priznao da ga je ona osvojila osmijehom.

- Mnogo više bih volio kada bi se pričalo i pisalo o našem radu, a ne o privatnim stvarima. Ali, tako je kako je. Što se tiče Jelene, mogu reći da nam je jako lijepo zajedno - rekao je svojedobno Boris, kojemu se ljubav s Jelenom dogodila 2010. godine.

- Mnogi su me pitali kako je moguće da funkcioniramo zbog velike razlike u našim godinama. Moram priznati da mi tu razliku nikada nismo osjetili, a naša je veza dokaz da su godine samo brojka. Jelena je vedra, iskrena i nasmijana osoba. Kupila me svime, a naročito osmijehom - ispričao je Boris.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 11:14