MUZIKA 360

JUTARNJI POKLANJA REMIX SONGKILLERSA S NIKOLOM MARJANOVIĆEM Ovdje možete ekskluzivno downloadati 'Svijet za sebe'

Songkillers i Nikola Marjanović, već više od godinu dana dominiraju listama najslušanijih radijskih singlova - HR TOP 40 s pjesmama s tri pjesme proizašle iz njihove suradnje. Počeli su sa singlovima „Dio mene“ i „Svijet za sebe“, a s posljednjom „Nisi tu“ su se uspeli i na same vrhove radijskih top lista širom Hrvatske.

Pjesma „Nisi tu“ nastala je doradom njihova prvog zajedničkog projekta, pjesme „Fields of emptiness“ koja je izvorno otpjevana na engleskom a sadržavala je Banićeva razmišljanja o uspjesima i neuspjesima, te odražavala povremene periode životnog nereda i melankolije u koju je bio tada upao.

Uz radiofoničnu melodiju Željka Banića odlično se uklopio novi, hrvatski tekst koji također potpisuje Banić zajedno sa Srđanom Sekulovićem Skansijem, dok su izvrsne vokalne dionice Nikole Marjanovića zaokružile cijelu priču. Stoga, nimao ne čudi da je ova snimka postala novi radijski hit!

No, usporedo s time, Songkillersi su otvorili suradnju i sa sve aktivnijim hrvatskim remixerskim duetom koji obavljuju pod pseudonimima: Blacksoul i Mark de Line koji su preradili njihov prošli hit, pjesmu „Svijet za sebe“ i od toga napali klupske, house prostore.

Blacksoul i Mark de Line predvode domać scenu kao najproduktivniji hrvatski remixeri. Libar, Nola, Gina Victoria samo su neki od zadovoljnih glazbenika kojima su udahnuli novi život i dimenziju objavljenih pjesama.

Blacksoul, jedan je od najpoznatijih i najaktivnijih Hrvata na svjetskoj house sceni. Surađivao je s dobitnikom Grammya Maurice Joshuom, a njegova pjesma "Cant Help Myself" korištena je u drugoj sezoni hollywodske serije "Shameless". Mark de Line je pak novo ime i zajedno su već predstavili nekoliko značajnih zajedničkih radova - a cilj im je revitalizirati domaću i regionalnu scenu s modernom i aktualnom plesnom produkcijom. Njihov remix za grupu Nola, proveo je nekoliko tjedana na MTV Adria video chartu, a mogu se pohvaliti i sa video spotom za remix Gine Victorije.

O samome remixu, kojega možete ovdje besplatno skinuti, su rekli: "Činilo nam se zgodno istaknuti Nikolin vokal kao neprekidnu temu našeg remixa i unijeti to isčekivanje Banetovog vokala. Taj kontrast smo upakirali u cjelinu koju želite čuti u komadu, a ne samo kao dio mixa. Aquarius Records i Muzika 360 su dobro reagirali na neočekivane zvukove i smjer kuda smo odveli ton i temu originala, pa vjerujemo da će DJi to znati iskoristiti u svojim setovima."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 19:40