Natjecatelji showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj' na svojim će jedinicama večeras pronaći janjeći but. Većinu je ta namirnica obradovala, no Petra, Filipa, Dina i Ina nisu bile sretne zadatkom jer, ako baš moraju, radije će jesti janjetinu sa žara. No, tek smo na pola puta prema tituli najboljeg kulinarskog amaterskog para, pa kandidati moraju zasukati rukave.
Janjetina je još jedna namirnica koja se često nađe na uskrsnom jelovniku. Može se pripremiti na nekoliko načina i svi su ukusni, stoga žiri večeras očekuje od natjecatelja da se malo poigraju s maštom jer na raspolaganju imaju svega 60 minuta za pripremu jednog jela. Špiček će na samom početku dati odličan savjet natjecateljima da ne peku svoje janjeće butove u pećnici jer za takvu obradu mesa jednostavno nemaju vremena, nego da se bace na otkoštavanje i osmisle drugi način pripreme mesa.
Kako to i biva, skoro polovica parova oglušit će se na Špičekov savjet i pripremat će janjetinu s povrćem - u pećnici. Vrijeme će prolaziti, a natjecatelji će biti prisiljeni mijenjati recept i dovršavati meso u tavama. U drugoj, kreativnijoj grupi parova su Drago i Vlado, koji pripremaju janjeći žgvacet, Branka i Vladimir sa svojim gulašom s krumpirima, Honorata i Josip s janjećim ražnjićima, te Ina i Dina s rolanom janjetinom u skuti.
Špičekove Zagorke, Ana i Snježana, svoj su janjeći but odlučile oplemeniti uz dodatak đumbira, dok su se Marina i Mario dosjetili poslužiti umak od mente i salatu od sirove mrkve. Tko je zbog janjetine 'skočio' na tablici ukupnih ocjena, doznat ćemo večeras u novoj epizodi kulinarskog showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ u 21:40 na RTL-u!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....