NEZAPOSLENI METALAC

Pjevač Iron Maidena ostao bez posla u aviokompaniji

Kompanija za koju je 53-godišnji žestoki metalac radio posljednjih nekoliko godina, Astraeus Airlines upravo je objavila stečaj
 Joel Cofre/Xinhua/Sipa Press

Bruce Dickinson, pjevač britanskog heavy metal benda Iron Maiden, ostao je bez posla. To ipak ne znači da napušta Maidene, nego će u ormar spremiti pilotsku uniformu.

Kompanija za koju je 53-godišnji žestoki metalac radio posljednjih nekoliko godina, Astraeus Airlines upravo je objavila stečaj.

Bruce je tu vijest čuo vraćajući 250 putnika Saudijske Arabije u Manchester. Odmah po slijetanju dobio je i službenu potvrdu da tvrtka, pa tako i njegovo radno mjesto, više ne postoje. Astraeus je bio čarterska tvrtka, iznajmljivali su zrakoplove različitim velikim prijevoznicima za pokrivanje ruta prema potrebama.

Niži prihod

Uprava je za propast tvrtke okrivila “niži prihod od očekivanog i manje posla” tijekom ljeta ove godine, manjak ugovora za zimu 2011./2012. te “iznimno lošu sreću s brojnim tehničkim pitanjima”. Dickinson će se sada morati više posvetiti “redovitom” poslu - Iron Maidenu.

Letačku dozvolu pjevač je dobio početkom 1990-ih nakon što je prošao školu letenja na Floridi u SAD-u. Leteći za Astraeus, najviše u Boeingu 757, prešao je cijeli svijet, a nije se bojao ni opasnih situacija. Tako je 2006. godine iz Libanona vratio kući dvjestotinjak Britanaca koji su se našli usred sukoba izraelske vojske i snaga Hezbollaha. Upravljao je i zrakoplovom Iceland Expressa 2008. godine kojim je iz Egipta izvukao 180 turista koji su zaglavili, ni krivi ni dužni, zbog propasti tvrtke XL Airways. Prevozio je i pilote britanskog ratnog zrakoplovstva iz Afganistana, a nakon uragana Irene, u kolovozu ove godine, bio je jedan od prvih pilota koji su krenuli iz New Yorka.

Metalna ptica

Njegovi su putnici bili i nogometaši Rangersa i Liverpoola. Vrlo često, putnici bi se oduševili prepoznavši slavnoga glazbenika u sasvim drukčijem izdanju . S obzirom na pohvale kolega i besprijekoran letački dosje, metalac možda dobije priliku upravljati nekom novom metalnom pticom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. rujan 2024 02:08