ISKRENO PRIZNAO

PRISJEO MU FILM ANGELINE JOLIE 'Povraćao sam od muke nakon snimanja nekih scena'

 Facebook

Glumica Angelina Jolie režirala je biografski film o američkom atletičaru Louisu Zamperiniju koji se prvo proslavio na Olimpijskim igrama, a potom je nakon 2. Svjetskog rata postao pravi nacionalni junak. Zamperinija je u filmu 'Unbroken' utjelovio mladi Jack O'Connell, a ulogu je dobio i Miyavi, japanski pop pjevač. On je pak utjelovio okrutnog narednika Matsugirua Watanabeja koji je nadgledao zatvorenike u ratnom logoru u kojem je bio i Zamperini.



Naime, Zamperini se pridružio američkoj vojnoj floti te je sa svojim suborcima bio u akciji spašavanja drugih vojnika, no zbog kvara na avionu, njihova letjelica se srušila te je osmero od jedanaest putnika poginulo. Zamperini je plutao na otvorenom moru s još dvojicom preživjelih sve dok nakon 47 dana nisu dospjeli do kopna, točnije do otočja Marshall. Nakon toga su uhićeni i Zamperini je osuđen na dvije godine vojnog logora kojeg su vodili Japanci.

Miyavi je priznao kako se dvojio oko te uloge. 'Razmišljao sam bih li mogao napraviti odmak od glazbene karijere i glumiti jednu takvu ulogu, ali nakon razgovora s Angelinom Jolie shvatio sam da se kroz cijeli film provlači vrijedna poruka, a to je oprost', rekao je Miyavi.

Ipak, ta uloga mu je bila iznimno teška. U intervjuu za Vanity Fair otkrio je kako se osjećao zaista traumatiziran na setu nakon snimanja određenih scena. Miyavi otkriva kako ga je Angelina toliko duboko gurnula u um tog zlobnog čovjeka tijekom pojedinih scena poput one u kojoj je morao premlatiti Zamperinija, a upravo nakon te scene se i ispovraćao.

'Bilo je to teško mučenje mrziti ostale glumce. Kad sam ih trebao prebiti, nisam htio biti samo loš lik, htio sam mu dodati i dozu čovječnosti. Moram reći da je sve to bilo sadistički i potpuno traumatizirajuće', otkrio je u intervjuu za Vanity Fair.

'Cijela priča oko tog rata još uvijek je bolna za moju zemlju', zaključio je Miyavi te dodao: 'Ali Angelina je rekla kako želi napraviti most između zemalja u konfliktu. Bila je jako uvjerljiva.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 22:43