'1001 NOĆ' U HRVATSKOJ

Šeherezada i Onur u Zagrebu će imati novi medeni mjesec

Halit i Berguzar sljedeći će tjedan upravo u Zagrebu obilježiti najvažniji dan u njihovim životima, kada su se obvezali na vječnu ljubav

Dok će se na malim ekranima sljedećih dana odvijati teška drama u životu Šeherezade Evliyaoglu i Onura Aksala, turske glumačke zvijezde, supružnici Halit Ergenc i Berguzar Korel koji tumače domaćoj publici trenutačno najpopularnije serijske likove, proživljavat će pravu romansu u glavnom gradu Lijepe naše.

Odabrali Hrvatsku

Kako zbog brojnih poslovnih obaveza, snimanja i brige o devetomjesečnom sinčiću Aliju još nisu uspjeli proslaviti svoju prvu godišnjicu braka, koji su sklopili u kolovozu prošle godine unatoč protivljenju bližnjih i osudi okoline, Halit i Berguzar sljedeći će tjedan upravo u Zagrebu obilježiti najvažniji dan u njihovim životima, kada su se obvezali na vječnu ljubav. Iako su Hrvatsku prvotno trebali posjetiti tek u svibnju iduće godine, iznenada stižu već ovog mjeseca, u organizaciji trgovačkog lanca Konzum za koji će snimiti ekskluzivni promotivni spot te postati zaštitna lica njihove najnovije kampanje. Tijekom boravka u Zagrebu imat će dovoljno vremena da se nasamo prepuste jedno drugom, daleko od turske svakodnevice.

Luksuzni smještaj, cjelodnevni tretmani, vrhunska kuhinja i privatni vozači samo su dio kraljevskog tretmana koji turske zvijezde očekuje u metropoli.

Dvanaest godina mlađa

Halitu, koji u Zagreb stiže već preksutra, i njegovoj 12 godina mlađoj supruzi Berguzar, koja bi zbog neodgodivih poslovnih obveza trebala doći tek dva dana poslije, navodno je osigurano nekoliko noćenja u predsjedničkom apartmanu hotela Westin gdje na površini od 180 četvornih metara na raspolaganju imaju dvije spavaće sobe, golemi dnevni boravak, kuhinju, sobu za pratnju te kupaonice sa saunom i jacuzzijem. Budući da se apartman nalazi na 13. katu, moći će uživati i u pogledu na cijeli grad. Osim vrhunske opreme koja im je na raspolaganju i apartmana u kojemu samo jedno noćenje stoji, za hrvatske džepove gotovo nepojmljivih, 11.000 kuna, usluga obuhvaća i privatnog kuhara s vrhunskim specijalitetima na meniju.

Skromost im je vrlina

Iako u Hrvatskoj trenutačno uživaju veću slavu nego što je imaju holivudske zvijezde kada dođu u posjet, samozatajni supružnici za svoj iznenadni dolazak nisu imali previše zahtjeva pa će, primjerice, doputovati redovnim letom zračne kompanije Turkish Airways. Tijekom boravka slavni će par boraviti u hotelu Westin jer su striktno zatražili hotel s pet zvjezdica. Spot će se snimati u utorak i srijedu.

Halit i Berguzar u spotu će biti prikazani u svakodnevnim smiješnim situacijama, ali i u dosad u Hrvatskoj neviđenim događajima koji će gledateljima zasigurno biti jednako zanimljivi kao i sama radnja “1001 noći”. Unatoč ranijem dolasku u Hrvatsku, što je zapravo spajanje ugodnog s korisnim, glumci ne odbijaju mogućnost da obožavatelje posjete, kako je već najavljeno, i u svibnju sljedeće godine.

1. Zaljubljeni baš kao i prvoga dana

Glumački par ljetos je proslavio prvu godišnjicu braka, ali oboje kažu da se još uvijek osjećaju kao da je njihovo vjenčanje bilo prije samo nekoliko sati, a ne mjeseci. No, morali su se žestoko boriti da bi mogli slobodno uživati u svojoj ljubavi. Berguzar Korel, koja je već bila u trećem mjesecu trudnoće kada se lani u kolovozu udala za Halita, borila se protiv osude konzervativne turske javnosti jer su je u medijima optuživali da je kriva za raspad braka između Halita i njegove tadašnje supruge. No, danas su, kažu, sretniji nego ikad.

2. Sinčića Alija čuva dadilja

Dok je Korel na setu TV serijala “Beskrajna pjesma” u turskom ljetovalištu Smirni, njezina devetomjesečnog sinčića čuva dadilja, a producenti su raspored potpuno prilagodili Berguzarinim obvezama, tako da uvijek može u miru nahraniti i uspavati Alija. Kad je malenom potrebna dodatna ženska pažnja, uskače Berguzarina majka, 59-godišnja glumica Hulya Darcan. Naime, Hulya se u Smirni osjeća kao kod kuće jer je rođena u tom lučkom gradu na obali Egejskog mora gdje i danas žive mnogi njezini rođaci. Osim s bakom, mali Ali provodi mnogo vremena i s prabakom koja također živi u Smirni.

3. U ‘1001 noći’ jahao vlastitog konja

Halit je glumačku karijeru počeo u mjuziklima, operi i baletu te ističe da je pjevanje njegova druga najveća ljubav.

- Maštao sam o nastupima na Broadwayu pa sam jednostavno spakirao kovčege i otišao u New York - rekao je 40-godišnji glumac koji se u slobodno vrijeme bavi i plesom i crtanjem. Osim toga, veliki je ljubitelj konja pa je u prvih nekoliko epizoda serije “1001 noć” jahao vlastitog konja koji je, nažalost, tijekom snimanja uginuo. Glumac je to teško podnio pa više ne jaše tako često kao prije.

Korel se tijekom školovanja bavila odbojkom, jedrenjem i klizanjem, ali poslije je sve to zanemarila zbog glumačke karijere. Danas su joj hobiji trčanje, vježbanje u teretani i fotografiranje.

4. Muku mučila s viškom kilograma

Jedan od glavnih razloga uspjeha serije “1001 noć” neodoljiva je privlačnost Šeherezade, no Bergüzar za sebe kaže da se većinu života nije osjećala poželjno, upravo suprotno.

- U srednjoj školi bila sam debela, velika djevojka. Iako su mi prijatelji davali nadimke kao što su Deva i Žirafa, nikad nisam razbijala glavu time - otkrila je glumica.

Desetljeće poslije ponovno je muku mučila s viškom kilograma koje je nabacila u trudnoći. - Bila sam na strogoj dijeti i svaki dan vježbala pilates. No, moje su muke neusporedive s Halitovim: ja sam u trudnoći dobila desetak kilograma, a moj suprug čak dvadeset.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:36