U SARAJEVU

SHRVANI DINO MERLIN 'Zbog njega sam se učlanio u NK Sarajevo, volio sam nogomet, ali sam više volio Kemu'

 Nedim Grabovica/Klix.ba

Dino Merlin jedan je od brojnih umjetnika koji je držao govor u čast pokojnom Kemalu Montenu na komemoraciji u Sarajevu.

Tijekom govora, prisjetio se detalja po kojima će pamtiti Kemu, svog velikog i bliskog prijatelja.

'Lijepe uspomene vežu me za ovog čovjeka. Imao sam deset godina kada je u Pionirskom centru bila audicija na koju sam se prijavio i pjevao njegovu pjesmu 'Dušo moja'. Tada sam dobio prvi aplauz, ali, što je još važnije, naklonost jedne djevojčice do koje mi je bilo veoma stalo. Tada mi je i Kemo postao još draži', prisjetio se Dino Merlin.

Njegova druga uspomena na Kemu veže ga uz nogomet. 'U želji da ga upoznam, a znajući da on živi na Koševu, učlanio sam se u FK Sarajevo, kako bih povećao šanse da ga sretnem. Volio sam nogomet, ali sam više volio Kemu', ispričao je Merlin, prenosi Klix.ba.

A prisjetio se i njihovog nedavnog druženja u Zagrebu. '"Jedne večeri u hotelu Panorama pozvao me da mu pravim društvo za kockarskim stolom. Ja do tada nikada ranije nisam kockao, a ni nakon toga. Igrali smo i obojica izgubili pare. Tada sam mislio kako je čovjek uvijek u gubitku, ali sad znam da sam ja na dobitku zbog vremena koje sam proveo s njim', rekao je vidno potresen Merlin, pieš Klix.ba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 16:37