KRALJEVSKO VJENČANJE

ŠVEDSKI PRINC ŽENI LIJEPU SOFIJU Buduća princeza slikala se golišava za muški magazin i bila u reality showu

Sofia je bivši model, voljela je razuzdani život, jednako kao i princ Carl Philip
 AFP

Kada 13. lipnja u kapelici kraljevske palače u Stockholmu kaže “da”, pučanka Sofia Hellqvist (31) postat će Njezino kraljevsko visočanstvo princeza Sofija, vojvotkinja od Värmlanda. I potencijalna kraljica jer je njezin budući suprug, princ Carl Philip (35), treći po redu nasljednik švedske krune.

Vjenčanje je najbolji dokaz da su dugogodišnje glasine o tome kako atraktivnu crnku zbog šarene prošlosti ne žele u kraljevskoj obitelji - oduvijek bile samo zlobne glasine.

U toplessu sa zmijom

Naime, Sofia Hellquist bivši je golišavi model i sudionica reality showa. Kao 20-godišnjakinja snimila je editorijal za švedski muški magazin Slitz - imala je na sebi samo donji dio kupaćeg kostima i udava oko vrata.

Bila je i najljepša djevojka tog magazina 2004. po izboru čitatelja. Zatim je 2005. prihvatila sudjelovanje u reality showu “Paradise hotel” u kojem se pet parova natječe tko će dulje boraviti u luksuznom hotelu, i izdržala do finala, neprekidno se svađajući s drugim sudionicima.

Nakon showa preselila se u New York gdje je studirala biznis i otvorila studio joge, a pažnju medija izazvala je strastvenim poljupcima s poznatom američkom pornoglumicom Jennom Jameson.

Njezinu su prošlost mediji izvukli na vidjelo kada je 2010. počela izlaziti sa zgodnim princom kojeg je, kako su oboje izjavljivali, upoznala u klubu. I on je vrlo zanimljiv medijima - strastveni sportaš, ljubitelj autoutrka (vozi već nekoliko godina u Porsche kupu) sklon dobroj zabavi u klubovima širom svijeta i vrlo poželjan na listama neženja plave krvi. Princ je završio studij dizajna, a ima i čin poručnika u švedskoj mornarici.

Buduća princeza slikala se polugola za muški magazin (FOTO: flickr.com)

Kada je 2010. godine, nakon objave razotkrivajuće knjige o aferama kralja Carla Gustava XVI., planuo veliki skandal - podobnost ili nepodobnost pučanke Sofije pala je u drugi plan.

Knjiga, ustvari tračerski pamflet, detaljno je opisivala kako su se kralj i njegovi prijatelji provodili sa striptizetama po klubovima u Švedskoj i inozemstvu - a s mnogima su ih spajali prijatelji iz kriminalnog miljea. Dugo je trebalo da se strasti oko knjige i navoda iz nje smire te da obitelj odahne. Sofija se u međuvremenu počela pojavljivati na društvenim događanjima kao pratnja princu.

Svadba za 350 gostiju

Analitičari kažu da je, iako je švedska monarhija najmodernija na svijetu, kada bi princ bio prvi u redu za krunu, teško da bi se mogao oženiti djevojkom sa stranica muških magazina. Ovako, s obzirom na to da su ispred njega princeza Victorija i njezina kći princeza Estelle, stvari su za njega mnogo lakše.

Par će se vjenčati 13. lipnja, a protokol najavljuje raskošan događaj, navodno raskošniji i od vjenčanja britanskog princa Williama i Kate Middleton. Očekuje se oko 350 gostiju, mnogi od njih su kraljevske krvi, a vjenčanje i sve detalje oko njega izravno će prenositi tri televizijska kanala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:51