EKRAN

Žan Jakopač: Nakon prve treme dobro sam se snašao u ulozi dječjeg voditelja

Zagreb, 221109Tv voditelj i glazbenik Zan Jakopac.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadic / CROPIX

ZAGREB - Splitski glazbenik Žan Jakopač odnedavno je novo voditeljsko pojačanje na HTV-u, gdje je njegovo nasmijano lice rezervirano za najmlađe gledatelje u jutarnjim satima nedjeljom. Bivši frontmen grupe Šo! Mazgoon, a sada pjevač i glavni autor grupe Žan i Mazguni, angažiran je kao voditelj dječje emisije “Prijatelji”, za koju je već uspješno snimio prvu sezonu.

- Ovo mi je prvi posao na televiziji dosad. Što zbog moje radoznalosti, a što zbog činjenice da je rijetkost da ti netko u današnje vrijeme ponudi posao, prihvatio sam ponudu da budem voditelj te nisam puno razmišljao o tome da li to želim raditi - rekao je Žan i dodao da je njega kao voditelja emisije voditeljici projekta Idi Tomić zapravo predložio njegov prijatelj Srđan Gulić, koji je vjerovao da bi se on u toj ulozi odlično snašao.

Iako je kao glazbenik dio estrade i svjetala pozornice, Žan priznaje da je prilikom prvih snimanja emisije ipak imao malu tremu zbog dosad nepoznatog posla.

Probijen led

- Normalno da je bilo teško probiti led na prvom snimanju. Malo sam više gledao u blesimetar, a manje sam teksta znao napamet, no onda kada su se upalile kamere, baš kao i u svakom drugom poslu sve je krenulo samo od sebe - objasnio je novopečeni voditelj, koji se nakon nekoliko prvih emisija posve opustio u televizijskom studiju na Prisavlju.

- Već počinjem pomalo improvizirati. Zato što mi ni kamera ni bilo kakva vrsta pozornice nije toliko strana donekle mi je bilo lakše uklopiti se, a s druge strane, okružen sam tamo ljudima koji su ili glumačke struke ili srodne struke, koji su mi zapravo najviše pomogli da se snađem na setu i u cijeloj toj priči - kaže pjevač.

Nakon prvog ciklusa snimanja, koji broji ukupno 18 epizoda, Žanu su se pomalo slegli dojmovi oko nenadanog voditeljskog angažmana. Kako kaže, nakon svakog završenog posla osjeća olakšanje, iako se nakon toga osjeća prazno jer je dao sve od sebe.

- Jako sam zadovoljan emisijom, a što se tiče moje izvedbe, zbilja ne znam što bih rekao, to bi drugi trebali reći. Ipak, naslutio sam da je i to neki posao u kojemu se mogu izražavati, s obzirom na to da u ‘Prijateljima’ ima dosta pjevanja, a osim toga, u kontaktu sam s klincima koji su vrlo neposredni i veseli - smatra glazbenik, čiji su šefovi s Prisavlja zadovoljni njegovim radom pa već u siječnju iduće godine počinje sa snimanjem drugog ciklusa “Prijatelja”, koji će također brojati 18 epizoda.

Neposredni i veseli klinci

Višesatne boravke u televizijskom studiju ipak je uspio uskladiti s angažmanima svog benda “Žan i Mazguni”, koji je u veljači izdao album prvijenac “Mazgune ponovo jašu”.

- Situacija je općenito kod nas malo čudna po pitanju ukusa i glazbe, tako da se uopće ne zamaram time zašto naša glazba nije onako ‘ispred nosa svima’ i jako popularna. Ima nešto nastupa, nije baš Bog zna što, ali radi se - objašnjava Jakopač te dodaje da mu je u svemu tome zapravo najbitnije da se kroz svoju glazbu može izraziti.

izražava se kroz glazbu

Kaže, s kolegama iz svoje bivše grupe Šo! Mazgoon, koja se proslavila hitom “Na Palagruzu”, ostao je u odličnim odnosima, a suprotno trendu okupljanja bendova zasad nemaju u planu ostvariti novu suradnju.

Žan u Zagrebu živi sa suprugom Ivančicom, koja je ekonomistica, i s četveroipolgodišnjim sinom Dagom, koji svog oca rado gleda na televiziji, u “Prijateljima” namijenjenima upravo djeci njegova uzrasta. Kako je rekao, maleni Dag, koji već sada pokazuje zanimanje za glazbu i umjetnost, jednom je prilikom roditeljima utrčao u sobu u nedjelju ujutro kako bi ih obavijestio da je “tata opet na televiziji” i “da je opet bio smiješan”.

Budući da, za razliku od svoje supruge, nema fiksno radno vrijeme, Žan se bez ikakvih problema prima kućanskih poslova, od kojih mu je najdraže kuhanje. Upravo zbog toga veliki je obožavatelj HTV-ove kulinarske emisije “Kod Ane”, koju smatra vrsnom majstoricom u svom poslu.

- Ana je genijalna i jako volim pogledati njezinu emisiju i taj način na koji barata hranom. Još niti jednom nisam napravio nešto po njezinom naputku jer, kako je rekao jedan moj prijatelj, ‘super je Ana, ali za svako jelo moraš potrošiti bar 500 kuna’ - našalio se pjevač i voditelj, koji priznaje da bi, nakon “debija” u “Prijateljima” rado prihvatio još neki voditeljski angažman ako bi mu bio zanimljiv.

- Recimo, nekakva glazbena emisija, to ne bi bilo loše voditi, to bi me vjerojatno veselilo, ali možda bih vodio i još neku dječju emisjiu - priželjkuje Žan, koji se iz svojih najmlađih dana s radošću sjeća emisije “Muzički tobogan”, koju još uvijek stavlja na vrh svoje ljestvice najboljih dječjih emisija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 21:32