UZ DOMAĆI PRŠUT

'ZNAM JA HRVATSKI! PUNO TOGA SE O MENI PRIČA I PIŠE ŠTO BAŠ I NIJE ISTINA' Nina Morić, najpoznatija Hrvatica u Italiji, otvorila dušu

Split, 230116.Spaladium Arena. Na Medjunarodnom sajmu vjencanja Wedding Day odrzana je gala modna revija na kojoj je nastupila poznata hrvatska manekenka Nina Moric. Na fotografiji: Nina Moric.Foto: Tom Dubravec / CROPIX
 Tom Dubravec / CROPIX / Tom Dubravec / CROPIX

Hrvatska manekenka s talijanskom adresom, Nina Morić, ovih dana boravi u domovini. Tijekom vikenda je u splitskoj Spaladium Areni nosila revije u sklopu Dana vjenčanja, a nakon toga se podsjetila i nekih tipičnih okusa Hrvatske.

U restoranu poznatog ugostitelja Zorana Kljakovića Gašpića Mede probala je tako domaći pršut, prenosi Slobodna Dalmacija .

No lijepa 39-godišnjakinja je ujedno demonstrirala i da u tuđini nije zaboravila hrvatski jezik, kako neki zlobnici pričaju.

Iako ju je domaćin na talijanskom pitao bi li probala 'sveto dvojstvo' – pršut i kruh ispod peke, Nina se brzo snašla i rekla:

– Znam ja hrvatski. Možete sa mnom razgovarati na hrvatskom. Znam i kako ljudi govore da ga ne znam. Ali griješe. Znam ga ja jako dobro. Puno se toga o meni priča i piše, što baš i nije istina, znate – rekla je Nina kušajući pršut, dok je kruh ipak ostavila po strani, prenosi Slobodna Dalmacija .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 18:36