SENZACIONALNA CEDEVITA

FOTO: LUDI PREOKRET Repeša: 'Ovo je utakmica koja može okrenuti cijelu sezonu'

Ovo su utakmice kakve momčad treba, utakmice koje mogu okrenuti sezonu, navijače dovesti do ushićenja. I to je, mislim, najveći dobitak - rekao je Repeša
 Damir Krajač / CROPIX

Točno 11 minuta prije kraja je sve vodilo prema prvom domaćem porazu Cedevite ove sezone. Nešto ranije je stanoviti Vanuzzo pogodio jubilarnu desetu tricu za Sassari, koji je na isteku 29. minute drugi put došao do prednosi od 20 poena razlike. Onda je prije kraja treće četvrtine Ante Delaš pogodio tricu i pokrenuo seriju od - vjerovali ili ne - 26 uzastopnih poena. Cedevita je utakmicu zaključila sa 35:4!?

Ovako nešto je zapravo moguće samo protiv Sassarija. Ekipe kojoj je svejedno vodi li ili gubi 20 razlike. Oni uvijek igraju isto. Trče i 'pale' do desete sekunde napada...

- Kad im je ušla voda u uši, i oni su, ruku na srce, napravili puno gluposti - reći će nakon velike pobjede Jasmin Repeša.

- Ovo su utakmice kakve momčad treba, utakmice koje mogu okrenuti sezonu, navijače dovesti do ushićenja. I to je, mislim, najveći dobitak. Sreća s kojom su ljudi iz dvorane otišli doma.

Sve što se dogodilo do 30. minute jednostavno nije bitno. Niti najmanje. Ni Repešino inzistiranje na guranje lopte u reket, ni to što je Miro Bilan trpao, ni trice Luke Babića, ni izgubljene lopte Nolana Smitha...

- Kako sam ih ja gubio u prvom poluvremenu, tako su oni radili u posljednjoj četvrtini - nasmijao se Amerikanac.

Sve se promijenilo kad je Repeša spustio petorku. Četiri 'mala' i Goran Suton. Tada je Cedevita počela braniti 'pick' Sassarija. Uspješno braniti.

- O tome nam je pričao trener. Kad grizemo u pbrani, dobre stvari se događaju u napadu - dodao je Smith.

- Koliko smo napravili?! - čudio se Delaš.

- Lijepo je čuti, 'iskrvarili' smo za tih 26-0. Ali ništa nije važno, samo pobjeda.

Talijani nisu mogli doći sebi, trener Saccheti je tijekom cijele konferencije za novinare u nevjerici vrtio glavom.

- Ovo je bila ljepota košarke u kojoj ne mogu uživati jer sam na krivoj strani. Ne razumijem, jednostavno ne razumijem kako smo 10 minuta ostali bez ijednog poena. Kao što mi nije jasno da su moji igrači na +20 potpuno prestali igrati obranu.

Obrana sigurno nije forte njegove momčad, no, 35 poena za 11 minuta previše je čak i za Sassari. Iako se Repeša složio da je -20 protiv njih kao -10 protiv neke druge momčadi.

- Vjerovali smo da je moguće. To je bio ključ. Kao i naša agresivnost. Od početka sam igračima ponavljao isto, 'trebamo im biti bliže, igrati agresivnije'. Dobili su puno otvorenih šuteva jer smo im dozvoljavali lagani protok lopte.

Trčali su gosti i trčali tri četvrtine. No, trčali su isključivo u napad...

- Mislim da su nam pet puta zabili iz kontre nakon što smo mi dali koš. To pokazuje koliko dobro trče prema naprijed. Ali zato jednako loše trče natrag - zaključio je Repeša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:53