BRILJANTNA PARTIJA

JASMIN REPEŠA LIKUJE 'Kad smo počeli pogađati, Finci nisu znali što ih je snašlo! Igramo sve bolje'

Hrvatski izbornik Jasmin Repeša:

- Finci su u prvom krugu pokazali vrlo dobru obranu i zato je bilo bitno da imamo brzi protok lopte, a kad smo počeli pogađati otvorene šuteve oni više nisu znali što da rade. Sve u svemu, odigrali smo sjajnu i dicipliniraninu utakmicu, a i visoka pobjeda bi nam mogla dobro doći ako uđemo u krug sa nekoliko reprezentacija. U našoj igri ima sve više samopouzdanja, a i obrana nam je sve bolja. Zahvaljujem se navijačima koji su i danas, na radni dan, došli u velikom broju, a nadam se da će ih u subotu biti još više kada igramo protiv Italije. Talijane dobro poznajem, jer više od pola ekipe sam odgojio kao trener. Imaju dobru obranu i odlični su šuteri, imaju nekoliko igrača koji su u stanju u serijama pogađati trice, i ako ih krene šut teško će ih biti zaustaviti. Čeka nas još dosta posla, ali ako Bog da bit će vremena za slavlje.

Hrvatski kapetan Roko Ukić:

- Odlično smo se pripremili za napadački dio i čim su nam počeli ulaziti otvoreni šutevi brzo smo stvorili razliku. Može se reći da smo odigrali pravu utakmicu, pristup je bio vrhunski i ako ovako nastavimo bit će dovoljno i za više od četvrtfinala. Ovo prvenstvo je doista nepredvidivo, ali ne moramo se nikoga bojati.

Hrvatsko krilo Damjan Rudež:

- Drago mi je da su moje trice pomogle u ovoj visokoj pobjedi. Na početku je bilo teško, ali uspjeli smo slomiti njihovu agresivnost i onda je sve bilo lakše. U momčadi je sve bolje raspoloženje i raste nam samopouzdanje. Sada nas čekaju Talijani koji su jako dobra ekipa i pozivam navijače da dođu u Ljubljanu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 05:32