NOVI TRENER CIBOSA

Radulović: Nastavit ću gdje je stao Perasović

Nije ni Mijatović, ni Subotić, ni Mršić. Novi trener je Zdravko Radulović koji bi na Ciboninoj klupi trebao provesti sljedeće dvije sezone
Zagreb, 050710.Kosarkaski Centar Drazen Petrovic.Predstavljanje novog trenera KK Cibona, Zdravko Radulovic.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

U doba kad je Zdravko Radulović u Ciboninom dresu punio koševe suparnika, klub iz Savske imao je bogatu prošlost i svijetlu budućnost, moć, ugled i novac. Danas, kad je Cibona postala trećim klubom za čije je kormilo stigao trener Radulović, od svega navedenog ostali su sjajna prošlost koju nitko ne može osporiti. Ima još nešto i ugleda, ali nedovoljno sposobnih ljudi da to iskoriste.

Iako svjestan situacije u kojoj se klub nalazi, Zdravko Radulović je na inauguracijskom obraćanju novinarima ostavio dojam velikog optimista.

- Poslije dugo godina vraćam se u moj klub. Osjećam veliku odgovornost prema ovom poslu. Vrijeme je za hrabre, prave ‘cibonaše’. Imam volje i energije, želim nastaviti tamo gdje je stao Perasović. U Ciboni je došlo vrijeme kad se treba okrenuti radu i davanju prilike mladim igračima koje treba zadržati u klubu, uz okosnicu iskusnijih poput Rozića ili Andrića - istaknuo je Radulović koji se za posljednjeg igračkog mandata nije s klubom rastao “u ljubavi”, a zbog dugovanja su završili i na sudu.

- Ako je dugova i bilo riješeni su, a ako nisu, riješit ćemo ih - benevolentno je zaključio tu priču novi Cibonin trener koji još nije bio spreman govoriti o ljudima koje će uključiti u stručni stožer.

Ako je Radulović pobjednik, najveći gubitnik u ovoj priči je Tomislav Mijatović kojemu su dani u Ciboni odbrojani. Nakon što su mu iz kluba dali mig da je on novi trener (predsjednik Previšić tvrdi da on nije bio taj), pa on neiskusno izletio u javnost s tom informacijom, kad se vrati s bračnog putovanja Mijatoviću je jedini izbor potražiti novu sredinu u kojoj će moći prezentirati svoje košarkaško znanje.

Raduloviću, pak, ostaje vrlo neizvjesna situacija oko igračkog kadra. Bojan Bogdanović, glavna uzdanica po odlasku Tomasa i Gordona, svoja je dugovanja predočio Fibi, prema kojoj se Cibona morao očitovati do 21. srpnja.

- Nema tajne, Bogdanoviću dugujemo novac. Iz razgovora s Bojanom i njegovim ocem dalo se naslutiti da Bojan želi ostati u Ciboni barem još jednu sezonu, a možda i dulje uz reviziju postojećeg ugovora. O Radoševićevom zahtjevu za raskid ugovora još ništa nije stiglo u klub - rekao je predsjednik Cibone.

Radulović bi u slaganje momčadi trebao krenuti sa sportskim direktorom Mihovilom Nakićem, koji očekuje da mu uskoro klub ponudi novi ugovor, jer mu je stari istekao. Kolike su im pregovaračke moći, vidjet ćemo u nadolazećim danima, u kojima ćemo dobiti i demanti ili potvrdu kuloarske priče da iza Radulovićeva imenovanja stoji menadžerska agencija XL kojoj su na čelu Robert Jablan i Danko Drakulić.

Ako “slučajno” u novoj sezoni u Ciboninom dresu osvanu Jure Lalić, Jakov Vladović, Damir Markota, Drago Pašalić, Rok Stipčević ili još netko s popisa slobodnih “XL” igrača, onda će biti teško obraniti tezu da Cibona nije od velikog, postala “ekstravelik” klub.

Zdravko Radulović - vremenska crta

1966.

- 12. prosinca rođen u Nikšiću

1988. - 1989.

- osvojio srebrnu medalju na OI-ju u Seulu

- osvojio zlatnu medalju na EP-u u Zagrebu

1990. - 1993.

- došao u Cibonu iz Bosne, a u sezoni 92./93. bio je najbolji strijelac Eurolige (23,9 poen u prosjeku); igrao u Ciboni još dvije sezone (‘96. - ‘98.)

2006. - 2007.

- bio trener Zagreba

2007. - 2009.

- bio trener Cedevite

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 00:05