NOVI TRENER?

Tomislav Mijatović nasljeđuje Perasovića na klupi Cibone!

Iako iz kluba nisu službeno objavili da je Mijatović pobijedio u utrci s Piksijem Subotićem i Veljkom Mršićem, nasljednik Perasovića bit će njegov pomoćnik posljednje dvije godine
 Damir Krajač / Cropix

Prije no što je u četvrtak otputovao na medeni mjesec, Tomislav Mijatović dobio je “najljepši poklon za vjenčanje”. Saznao je da će sljedećeg tjedna, kad se vrati u Zagreb, potpisati ugovor s Cibonom koja je na taj način završila potragu za trenerom. Iako iz kluba nisu službeno objavili da je Mijatović pobijedio u utrci s Piksijem Subotićem i Veljkom Mršićem (navodno će to napraviti u ponedjeljak), nasljednik Velimira Perasovića bit će njegov pomoćnik posljednje dvije godine.

I ne samo njegov, već pomoćnik svih trenera Cibone od '01, uz iznimku Dražena Anzulovića s kojim je surađivao samo u prvoj od četiri Zuline sezone na klupi Vukova.

- Mogu samo reći da sam ispunjen srećom, zadovoljstvom i da mi je velika čast biti trenerom Cibone, kluba u kojem sam prošao sve.

Tako će Mijatović na startu, no, ujedno će odmah “povući ručnu”...

- Za sada je sve na usmenoj razini, u klubu su mi potvrdili da ću biti trener, a sve konkretne stvari dogovorit ćemo kad se vratim sljedećeg tjedna.

U pitanju je - pogađate - novac. Cibona je u problemima, čije se rješenje ne nazire. Kompletna prošlosezonska momčad, uključujući i bivšeg trenera Perasovića, nije plaćena. Što znači da novi trener vrlo teško može razmišljati o pojačanjima koja su neophodna nakon potvrđenih odlazaka Marka Tomasa i Jamonta Gordona.

- O tome govorim kad kažem da se moramo dogovoriti za uvjete. Nije tu bitan moj ugovor, moja plaća, puno važnije je zadržati momčad, što sam na prvom sastanku naveo kao prioritet. Što znači da mi u klubu kažu “Tomice, ti si trener”, pa onda nitko ne ostane. Nekakv moj ideal bi bilo zadržati baš sve, momčad koja je testirana u Euroligi, pojačati se s jednim strancem i možda dvojicom domaćih igrača, naravno, mlađih...

Ideja je dobra, a realizacija ne ovisi o Tomislavu Mijatoviću, već o predsjedniku Vlatku Previšiću, te dvojici direktora, Andri Knegi i Mihovilu Nakiću, “svetom trojstvu” koje mora osigurati normalno funkcioniranje kluba sljedeće sezone. Normalnije no što je to bilo u prošloj. Mijatović je posljednjih osam godina bio pomoćnik baš svim najboljim hrvatskim trenerima. A koliko je naučio, vidjet ćemo već od sljedeće sezone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. srpanj 2024 19:01