NIZOZEMCI U SPLITU

AJAX I TWENTE ŽELE KOUASSIJA Brbić tvrdi: 'Ja nikakvu ponudu nisam vidio'

 Damir Krajač/CROPIX

Jean Evrard Kouassi je tražena roba, prvi eksponat u izlogu “bijelih” za kojega postoje upiti, tvrdi se u kuloarima bliskim Hajduku. S druge strane, u Poljud je stigao Amro Tarek, Egipćanin, s velikom znatiželjom i nadom “bijelih” da će im se svidjeti taj korpulentni napadač.

Dovesti jeftinog Egipćanina, a što skuplje prodati Bjelokošćanina? Ima i taj mjesta, premda nam u Poljudu kažu da smo požurili... No, gdje ima dima, držimo da i vatrica prži. Kouassi je zanimljiv na tržištu.

‘Nemamo ponudu’

Kouassi je praktično jedini (osim stopera Maloče koji je imao neke ponude, ali financijski nedovoljne) oko kojega se diže prašina u hajdučkom prodajnom izlogu. Hajduk bi ga odmah mogao lansirati u Nizozemsku, ali predsjednik Marin Brbić uvjerava kako kuloarske priče da “Kouassi jedini ima pravu ponudu” zapravo nisu osnovane:

- Ja nikakvu pismenu ponudu za Kouassija nisam vidio, možda je zna neki niži činovnik u klubu, ali ja ne - fin je humor Hajdukova predsjednika u kojem Brbić zapravo pokazuje kako sve što se događa naprosto mora proći kroz njegove ruke i “office”.

Za vraga, Kouassi nije mogao nastupiti protiv Gruzijaca, a činjenica je da ga prate Ajax i Twente. S druge strane oči su uprte i u Egipćanina iz Wolfsburga, Amro Tarek je ostao zapisan u Hajdukovom - videu, igrao je u Antalyji kad su se sastali Hajduk - Wolfsburg II, bila je to utakmica u kojoj smo pozorno, po pljusku gledali kako će se snaći - Patinho i Cassio, sjećate ih se... Fluminense, Brazil i to...?! E, dok su se Cassio i Patinho patili, s druge strane je prodirao i dojmio se - Tarek... Amro Tarek bi se sjajno uklopio u priču o relativno jeftinom dolasku u Hajduk, baš kao što je zimus otkopan Žan Kouassi.

Tarek kao Kouassi

Sad Kouassija prati Ajax, a Hajduk bi uzeo još jednog sličnog. Dok je Hajduk u financijskoj krizi i sami mu zbrajamo utrške ne bi li mu tako bilo lakše, da zna kako netko suosjeća s njegovim “probušenim cilindrom” i veseli se što hita “pozitivnoj nuli”. Evo još jedne zakrpe u ementaleru od proračuna: od Dile Gori sigurno je inkas cca milijun kuna gotovine! Nije loše. Teško je do službene izjave, ali što krpe i konca, s istoka i zapada, do sjevera, uz cijene koje nisu bile previsoke (60, 80 i 100 kuna), plus pretplate koje dosežu brojku od skoro 5000 to je - milijunčić keša. Da je samo češće Dila Gori, pitali bismo vas mi tko je gori, a tko doli...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 17:25