MAMIĆ GA PREPORODIO

ANTOLIĆ PROIGRAO 'Šutio sam i radio, a sada znam da mogu biti nasljednik Sammira'

Kad je Kramarić otišao, pomislio sam 'pa i ja sam mogao biti na njegovu mjestu', sjeća se Domagoj
 Ronald Gorsic / CROPIX

Uvijek se o njemu govorilo kao o sjajnom španeru. Što je bilo točno. Gdje je danas Domagoj Antolić u odnosu na Antolića od prije dvije-tri godine kad je proglašavan jednim od najvećih talenata kad su u pitanju vezni nogometaši?

- Nisam više u Lokomotivi, ha, ha, ha...

Onda se sjetio još jednog podatka.

- Ako ne računamo gol u Suhopolju, onda sam posljednji postigao u Splitu u finalu Kupa protiv Hajduka. Mogao bih sad u sljedećem kolu zabiti Lokomotivi, zar ne?

Djeluje veselo i zadovoljno. Novi trener Zoran Mamić ponudio mu je priliku, igrao je dosta dobro dvije utakmice zaredom, protiv PSV-a i Hrvatskog dragovoljca.

- Istina, dosta se govorilo i pisalo da sam velika nada. Nažalost, pratile su me ozljede, one su definitivno usporile moj napredak. Ali napokon dolazi sve na svoje. Vjerujem u sebe i bit ću sve bolji i bolji.

Nije mu bilo lako, kod Krunoslava Jurčića i Branka Ivankovića praktički nije mnogo igrao, bio je u “debelom hladu”. Kako je bilo podnijeti klupu ili tribinu? Koliko su te oscilacije, što se tiče minutaže, stvorile problema?

- Veliki je problem činjenica što nisam imao kontinuitet. Da sam barem igrao pet-šest utakmica zaredom... Palo mi je samopouzdanje, kad nisam igrao ni tjelesna sprema mi nije bila na vrhuncu. Smetalo mi je to, naravno da jest.

Jesu li bivši treneri o tom problemu razgovarali s vama?

- Iskreno, nisam nikad o tome razgovarao s trenerima. Imao sam normalan odnos trenera i igrača, radio sam sve na treninzima. Čekao sam svoju priliku. Nije ih bilo mnogo. Makar, da budem potpuno pošten, ono malo što sam igrao nisam bio dobar, nisam bio zadovoljan.

Jeste li ikad pomislili da će vas snaći sudbina vašeg kolege Andreja Kramarića koji je na kraju otišao iz Dinama?

- Jesam, ta misao motala mi se glavom. Kad je Krama otišao, pomislio sam “pa i ja sam mogao biti na njegovu mjestu”. U tom razdoblju ni ja ni on nismo igrali. Ali sam šutio i radio, pa sam napokon dočekao priliku. Mislim da sam protiv PSV-a i HD-a zadovoljio trenere. A vrlo mi je važno da sam zadovoljio samoga sebe.

Mlađi Mamić vam je pružio ruku, dao šansu, kod bivših trenera bili ste na margini?

- Istina, kod Jurčića i Ivankovića nisam se baš naigrao.

Otvara vam se mjesto u formaciji 4-1-4-1, ali što se događa kad se igra u onoj drugoj 4-2-3-1. Onda bi trebalo istisnuti Sammira, možete li to?

- Sammir je odličan igrač, igrali smo skupa u nekim utakmicama, dosta dobro smo djelovali. Volim igrati sa Sammirom u veznoj liniji, on je pravi španer.

Sammir, čini se, odlazi, neće potpisati novi ugovor. Možete li biti Sammirov nasljednik?

- Mislim da mogu biti Sammirov nasljednik!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 21:50