BRUTALNI ŠKOTI

BARIĆ ANALIZIRA IZGLEDE DINAMA ‘Modri proljeće u Europskoj ligi rješavaju protiv Red Bulla’

'Kad usporedim Dinamo s Red Bullom, šanse su na strani Zagrepčana, ali minimalno...'
 Damir Krajac / CROPIX

Ponašali su se kao životinje - prisjeća se Otto Barić 1984. godine i događanja na utakmici između Rapida i Celtica, koja je zbog brutalnosti, nakon pregledavanja snimke iz Glasgowa - poništena i ponovljena, novi meč je odigran na Old Traffordu pred 60.000 uzavrelih škotskih navijača.

Pobijedio je Barićev Rapid, nakon Kranjčarove majstorije sa 1-0.

- Sjedio sam na klupi dvije tisuće utakmica, no meč protiv Celtica mi je i danas noćna mora - kaže Otto Barić, tada trener bečkog Rapida, koji je nakon bečke pobjede nad Celticom (3-1) brutalno zgažen, pretučen i prevaren u Glasgowu (3-0).

- Tako beskrupuloznu momčad nikad nisam vidio, Peri Bručiću su stali kopačkom na glavu, on je na toj utakmici zaradio i najteže batine.

Pobjeda u derbiju

Kruna brutalnosti je bila kad je u ponovljenoj utakmici, u Manchesteru, navijač Celtica uletio u teren i u maniri boksačkog teškaša izudarao našeg golmana Feurera. I zamislite, talijanski sudac nije prekinuo utakmicu...

Otto Barić je u nedjelju pratio meč Rapid - Salzburg, u kojemu su “salzburgeri” ne pobijedili, već deklasirali rapidlere sa 2-1.

Najbolji Kevin Kempel

- Meč u Salzburgu će biti težak ispit za Dinamo, posebno ako bude igrao kao u Koprivnici, gdje je to bilo ‘jedno veliko niš’. No slika o Dinamu bit će puno jasnija nakon Glasgowa. Rapid je danas vrlo slab, u hrvatskim okvirima je na razini Splita, ili čak ispod, imaju četvoricu igrača koji u Dinamu i Rijeci ne mogu biti ni rezerve. Iako i Dinamo oscilira, šanse su još uvijek na strani zagrebačke momčadi, Dinamo 55, Salzburg 45 posto...

Otto Barić smatra da će Dinamo proljeće u Europi rješavati u dvije utakmice sa Salzburgom. No nogomet koji danas igraju i Dinamo i Salzburg nije “Mala noćna muzika”, obje momčadi su prepune legionara, s malo domaćih igrača. No hrvatski trener opominje vodstvo maksimirskog kluba:

- Oprez pred utakmicu u Glasgowu i Salzburgu, jer kao što mi vidimo njihove slabe točke, tako i oni znaju za Dinamove Ahilove pete. Najbolji igrač Salzburga je Slovenac Kevin Kampel, motoričkih mogućnosti a la Pero Bručić, a u tehničkom smislu i nešto bolji. Imaju dvojicu dobrih napadača, Brazilca Alana i Španjolca Soriana. Kada usporedim dva sastava, Dinamov i Salzburgere, Dinamo je u minimalnoj prednosti. Ali u milimetrima - zaključio je Otto Barić svoje opservacije o Celticu i Salzburgu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 16:21