UGODNO IZNENAĐENJE

BEČKI STROJ NENADA BJELICE 'Protiv Zenita pretrčali smo 121 kilometar, prosjek Lige prvaka je 114!'

 Srđan Vrančić/CROPIX

Skidam šešir svojim igračima, dostojno su predstavljali austrijski nogomet, kazao je Nenad Bjelica (42), hrvatski trener na klupi bečkih ‘ljubičastih’ nakon pobjede 4-1 nad Zenitom u posljednjem kolu Lige prvaka, kojom su austrijski prvaci postali najučinkovitija četvrtoplasirana momčad natjecanja.

Porto je također osvojio pet bodova, ali je bolji od Austrije zbog 1-0 i 1-1 u međusobnim dvobojima...

Problemi u prvenstvu

- Mi smo već samim ulaskom u Ligu prvaka premašili ciljeve na međunarodnom planu, potom smo išli korak po korak; prvo smo željeli zabiti gol, pa osvojiti koji bod, na koncu je želja bila pobjeda za oproštaj i u svemu smo uspjeli. Šteta što nismo zabili već u 1. kolu protiv Porta, možda bismo još skuplje prodali kožu - govori Bjelica, koji je u četvrtak dao svojim igračima slobodan dan, prvi nakon 18 dana neprekidnih treninga i utakmica, iako ih u nedjelju čeka derbi kola s vodećim Red Bullom u Salzburgu, koji im uz utakmicu manje bježi 11 bodova i poraz bi značio kraj nadanja u obranu naslova.

- Liga prvaka nam je otežala natjecanje u prvenstvu, no i veći klubovi i bolje momčadi od nas imale su jesenas probleme s formom i ozljedama igrajući dvaput tjedno. Navijači su stoga kritičniji prema meni i igračima, poglavito u usporedbi s prošlom sezonom kad je Austria od jeseni povela na ljestvici i napravila prednost. No, kad je prethodni put bila prvak, sljedeće je sezone u ovo doba bila posljednja na ljestvici, dakle, trenutno četvrto mjesto, s bodom zaostatka za trećeplasiranim Rapidom i dva za drugoplasiranim Grödigom je zadovoljavajuće stanje, klupski cilj je ionako ‘biti među prva tri’.

Derbi u Salzburgu

Sljedeće europske sezone samo će prvak Austrije u kvalifikacije za Ligu prvaka, a drugi i treći u Europsku ligu, no Bjelica se još ne predaje, pobijedi li u Salzburgu, pa tri dana kasnije doma Ried, na derbi 8. veljače s Rapidom mogao bi već doći kao drugi i napraviti pritisak na Red Bull, kojeg na proljeće čeka nokaut-faza Europske lige te austrijski kup.

- Neke igrače uspjeh opusti, druge motivira, zato sam jesenas rotirao momčad, neki su mi stariji igrači bili na ledu. Bit će na zimu odlazaka, ali i dolazaka, moramo se osvježiti - poručuje Osječanin, koji već 15. siječnja vodi momčad na pripreme u turski Belek.

- Ponosan sam kako smo Ligu prvaka odigrali s puno strasti, srca i momčadskog rada. U srijedu smo pretrčali čak 121 kilometar, a prosjek u skupinama Lige prvaka je 114 kilometara - zaključio je Nenad Bjelica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:48