ZADOVOLJAN ŽDRIJEBOM

Bilić: Ostajemo favoriti i nakon ždrijeba

Trasiranje puta za Ukrajinu i Poljsku počinje gostovanjem u Rigi, nastavlja se utakmicama s Grčkom i Izraelom
 Drago Sopta / Cropix

ZAGREB - Ždrijebom u Tel Avivu Slaven Bilić ipak je dobio kvalifikacijski kalendar kakvom se nadao uoči propale runde pregovora u Ateni. Kada u rujnu izleti iz startnog bloka, hrvatska reprezentacija naletjet će na skupinu jakih suparnika, da bi u nastavku ciklusa plovila u uvjetima bonace (Malta, dva puta Gruzija). Vatreni su izbjegli složene turističke paket-aranžmane i daleke letove za razliku od najopasnijeg suparnika Grčke, koja će u rujnu 2011. gostovati prvo u Tel Avivu, a odmah zatim i u Rigi. U prilog Biliću ide i podatak da kvalifikacije zatvaramo u Zagrebu protiv Latvije.

U projekcijama Bilićeva stožera idealno otvaranje odigralo bi se pred domaćom publikom, ali niti gostovanje u Latviji ne djeluje zastrašujuće. Četiri dana nakon Rige vatreni dočekuju Grčku, jedinu reprezentaciju iz naše skupine koja će ovog ljeta sudjelovati na Svjetskom prvenstvu i logično je očekivati da u rujnu sleti u Zagreb iscijeđena. Program za listopad donosi zahtjevno gostovanje u Tel Avivu i lakšu utakmicu s Maltom. Neuspjeh nogometne diplomacije u Ateni prije dva tjedna za posljedicu ima dva nepopunjena termina u kalendaru (29. ožujka i 7. lipnja 2011.). Nacionalnu momčad zbog toga u 2011. čeka nesvakidašnji natjecateljski režim; dvije utakmice u prvoj polovici godine i zgusnuti kalendar na kraju ciklusa koji servira čak četiri meča u rujnu i listopadu.

- Ždrijeb je uvijek najpravednija opcija, mi nemamo razloga biti nezadovoljni. Naš se dojam nakon ždrijeba nije promijenio, mi ostajemo glavni favoriti u skupini. Imamo relativno težak start, tri prve utakmice igramo protiv tri najbolje momčadi, od toga dva puta gostujemo, ali isti nam suparnici prije ili kasnije moraju doći u goste. Mi smo optimisti, a ponavljam da nam je puno važnije od ždrijeba da u danom trenutku svi budu zdravi i na dispoziciji - prokomentirao je Slaven Bilić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. rujan 2024 05:40