POSRNULI VELIKAN

Bilićeva škvadra bi u studenom mogla igrati protiv Francuske

O ovoj će se temi pod poglavljem "reprezentacija" razgovarati na sljedećem čvenku nogometne vlade
 Drago Sopta / Cropix

ZAGREB - Gostujući u petak u HTV-ovu showu “Afrovizija”, hrvatski izbornik Slaven Bilić najavio je da bi zastor na 2010. godinu mogao spustiti prijateljskom utakmicom “s jednim jako posrnulim velikanom”. Doznajemo da je HNS na pragu dogovora s francuskim savezom (termin polovicom studenoga), što bi značilo i prvi “reunion” Bilića i novog šefa “trikolora” Laurenta Blanca nakon 1998. godine i nimalo ugodnog susreta u polufinalu Svjetskog prvenstva.

O ovoj će se temi pod poglavljem “reprezentacija” razgovarati na sljedećem čvenku nogometne vlade Vlatka Markovća u ponedjeljak. Očekuje se potvrda meča sa Slovacima u Bratislavi (11. kolovoza) kao generalke uoči starta kvalifikacija za Euro 2012., ali i mačevanje argumentima oko izbornikovih imperativa u predstojećem razdoblju. Dio članova Izvršnog odbora predvođenih dopredsjednikom Ivanom Brlekovićem namjerava potegnuti pitanje Bilićeve efikasnosti i plaće do kraja godine.

HNS-ov dopredsjednik Brleković bi izborniku zacrtao precizne koordinate: manja “osnovica” plaće i veći varijabilni dio (čitaj: nagradni fond za plasman na Euro), plus obveza da u prve tri utakmice novog ciklusa (Latvija, Grčka, Izrael) osvoji najmanje šest bodova i pritom “pod mus” pobijedi najozbiljnijeg konkurenta Grčku. Vidjet ćemo kako će na njegovu inicijativu reagirati ostali Markovićevi ministri, na čijem će se meniju u ponedjeljak naći i formuliranje prijedloga o najboljem sustavu natjecanja u 1. HNL za sljedećih nekoliko sezona. Ovu će temu do kraja srpnja pretresati HNS-ova skupština...

Vatreno srce skupilo 2,5 milijuna kuna

Zaklada Vatreno srce skupila je gotovo 2,5 milijuna kuna na svibanjskoj aukciji kada se licitiralo za dresove, kopačke i druge rekvizite u vlasništvu hrvatskih reprezentativaca. Prve donacije bolesnoj djeci i stipendije potrebitim školarcima bit će uplaćene u kolovozu, a Vatreno srce namjerava nastaviti s dobrotvornim radom održavajući uz godišnju aukciju humanitarne koncerte i utakmice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 04:25